Zdravo i jednostavno

mart
08
2018.
Zdravo i jednostavno

ZAŠTO TREBA JESTI SIR?


Sir je mlečni proizvod koji ima široku primenu u kulinarstvu, a pored toga što je fantastičnog ukusa, ova namirnica je i - veoma zdrava. Ljubitelje sira će svakako obradovati ova vest, a mi vam donosimo samo nekoliko zdravstvenih blagodeti sira...

februar
22
2018.
Zdravo i jednostavno

TRENUCI OPUŠTANJA UZ ČAJ


Postoje dve velike grupe čajeva - pravi čaj (dobija se iz biljke Camelia sinensis) i biljni čaj koji se priprema od raznih lekovitih trava. Pravi čaj sadrži kofein, te se najčešće koristi kao stimulativno ili umirujuće sredstvo,  dok se biljni čajevi uglavnom upotrebljavaju kao lekovito sredstvo u narodnoj medicini.
februar
08
2018.
Zdravo i jednostavno

INTEGRALNO PROTIV DIJABETESA


Dijabetičari imaju previše šećera u krvi jer njihove ćelije gotovo uopšte ne reaguju na hormon insulin, koji preko hrane snabdeva ćelije šećerom. Nivo šećera u krvi raste, što tokom godina može da izazove oštećenje krvnih sudova i poremećaje u cirkulaciji.

januar
25
2018.
Zdravo i jednostavno

ZDRAV I UKUSAN MESNI OBROK!


Pileća supa, pileća čorba, pileća prsa na salati… piletina u gotovo svakoj formi je odlična za naše zdravlje, osim ako niste i sami pile! Šalu na stranu, zdravstvene koristi od konzumiranja živine su brojne. Kada ova pernata životinja dođe do nas u obliku posnih pilećih grudi, onda je vrlo malo masna i ima neznatan broj kalorija. Visoka količina proteina je ono što je čini idealnom za održavanje našeg tela.

januar
11
2018.
Zdravo i jednostavno

TAJNE OBIČNOG MASLACA!


Maslac je u potpunosti prirodan proizvod, dobijen izdvajanjem mlečne masti iz svežeg mleka, odnosno bućkanjem slatke ili kisele pavlake. Bogat je izvor mlečne masti, sadrži čak 82g mlečne masti u 100g proizvoda, što ga čini odličnim izvorom energije, naročito kod pojačanih fizičkih i intelektualnih aktivnosti.

decembar
20
2017.
Zdravo i jednostavno

NASECKAJ SIRA I ZABAVA MOŽE DA POČNE!


Postoje stotine različitih tipova sira koji se razlikuju prema vrsti mleka i njegovom poreklu: sirovo ili pasterizovano, kravlje, kozije, ovčije, bivolje, kobilje, kamilino... Ljudi ga koriste još od praistorijskog vremena, što se može smatrati i otkrićem prve tehnologije proizvodnje sira...
 
novembar
29
2017.
Zdravo i jednostavno

ZAMRZNUTA MORSKA RIBA


Riba i plodovi mora predstavljaju veoma važan deo zdrave ishrane. Oni sadrže visoko kvalitetne proteine i druge hranljive materije, nizak nivo masti i omega 3 masne kiseline.
 

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Angelina Kosanović, Bajmok

Snežana Dončić, Karavukovo

GOMEX Facebook

 

Ključne reči