mart
08
2018.
Zdravo i jednostavno

ZAŠTO TREBA JESTI SIR?


Sir je mlečni proizvod koji ima široku primenu u kulinarstvu, a pored toga što je fantastičnog ukusa, ova namirnica je i - veoma zdrava. Ljubitelje sira će svakako obradovati ova vest, a mi vam donosimo samo nekoliko zdravstvenih blagodeti sira...

februar
22
2018.
Zdravo i jednostavno

TRENUCI OPUŠTANJA UZ ČAJ


Postoje dve velike grupe čajeva - pravi čaj (dobija se iz biljke Camelia sinensis) i biljni čaj koji se priprema od raznih lekovitih trava. Pravi čaj sadrži kofein, te se najčešće koristi kao stimulativno ili umirujuće sredstvo,  dok se biljni čajevi uglavnom upotrebljavaju kao lekovito sredstvo u narodnoj medicini.
januar
11
2018.
Zdravo i jednostavno

TAJNE OBIČNOG MASLACA!


Maslac je u potpunosti prirodan proizvod, dobijen izdvajanjem mlečne masti iz svežeg mleka, odnosno bućkanjem slatke ili kisele pavlake. Bogat je izvor mlečne masti, sadrži čak 82g mlečne masti u 100g proizvoda, što ga čini odličnim izvorom energije, naročito kod pojačanih fizičkih i intelektualnih aktivnosti.

decembar
20
2017.
Zdravo i jednostavno

NASECKAJ SIRA I ZABAVA MOŽE DA POČNE!


Postoje stotine različitih tipova sira koji se razlikuju prema vrsti mleka i njegovom poreklu: sirovo ili pasterizovano, kravlje, kozije, ovčije, bivolje, kobilje, kamilino... Ljudi ga koriste još od praistorijskog vremena, što se može smatrati i otkrićem prve tehnologije proizvodnje sira...
 
novembar
29
2017.
Zdravo i jednostavno

ZAMRZNUTA MORSKA RIBA


Riba i plodovi mora predstavljaju veoma važan deo zdrave ishrane. Oni sadrže visoko kvalitetne proteine i druge hranljive materije, nizak nivo masti i omega 3 masne kiseline.
 
novembar
14
2017.
Zdravo i jednostavno

VITAMINI ZA ZIMU!


Stavljanje zimnice je tradicija i potreba, a u širem značenju podrazumeva: kiseljenje povrća, kiseljenje kupusa, pečenje paprika, stavljanje ajvara, kao i pravljenje kompota, džemova i slatka od voća, i čuvanje za zimske i prolećne dane kada nema svežih namirnica.

Zimnica je tradicija u našim krajevima i to je dobar način da se vitamini, minerali, karotini, flavonoidi i biljna vlakna sačuvaju za zimske hladne mesece sa voćem i povrćem koje stvarno pripada našem podneblju i na koje smo i genetski navikli.

novembar
01
2017.
Zdravo i jednostavno

BOBICE PUNE ZDRAVLJA


Lekovita svojstva aronije vekovima su bila poznata Indijancima. Aronija je listopadni grm poreklom iz Severne Amerike.
Male tamne bobice biljke Aronia melanocarpa pune su hranjivih vitamina i antioksidanasa, poput vitamina C.
 

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Angelina Kosanović, Bajmok

Snežana Dončić, Karavukovo

GOMEX Facebook

 

Ključne reči