Vaš savetnik

oktobar
18
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Nemoj da se ljutiš!


Ljutnja je neprijatna emocija koju doživimo kada svoj vrednosni sistem provučemo kroz vrednosni sistem druge osobe ili obrnuto, a ishod je konflikt naših vrednosnih sistema. Vrlo realna i svakodnevna pojava!

 
oktobar
18
2017.
Vaš savetnik - stil života

B6 - regulator razgradnje proteina


U ovom tekstu ćemo govoriti o nedovoljno poznatom vitaminu B grupe a to je vitamin B6 – pirodoksal, takođe poznat i pod imenom piridoksin i piridoksamin. Uloga ovog vitamina u ljudskom organizmu je višestruka i kompleksna i ne može se u celosti predstaviti u ovom kratkom prikazu te ćemo se ovde osvrnuti na njegove glavne karakteristike i funkcije. 

oktobar
04
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Dojenje - Mnoga dobra za majku i dete!


Približavamo se 40. nedelji u godini. Ta nedelja je u našoj zemlji, kao i u mnogim drugim zemljama, obeležena kao Svetska nedelja dojenja. Obzirom da trudnoća traje 40 nedelja, simbolično je odlučeno da se baš u 40. nedelji u godini promoviše dojenje i istaknu povoljni uticaji prirodne ishrane na zdravlje bebe i majke. 

oktobar
04
2017.
Vaš savetnik - stil života

Hrom - mineral regulacije šećera u krvi


Istraživači Volter Merc i Kenet Švarc su 1957. godine iz svinjskog bubrega izolovali jedinjenje koje su nazvali “faktor tolerancije glukoze” (GTF). Ova izdvojena supstanca je imala sposobnost da reguliše poremećen nivo šećera u krvi. Ubrzo nakon toga 1959. godine utvrđeno je da je glavna aktivna komponenta ovog jedinjenja mineral hrom.

septembar
21
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Svaka pesma nosi svoju emociju


Od kada je sveta i veka ljudski rod peva. Pevanje je uvek bilo u funkciji privlačenja pažnje. Kontekst je određivao cilj pevanja, poruke koju šalje, željeni nivo komunikacije i bliskosti. Pevanje pojačava poruku koja stiže iz bića, prenosi poruku – ko smo?!

septembar
21
2017.
Vaš savetnik - stil života

Probiotici i njihov značaj za zdravlje


Ljudsko telo je dom velikom broju takozvanih “dobrih“ i “loših bakterija“ i kada smo zdravi “dobre“ bakterije su daleko brojnije od “loših“. Probiotici predstavljaju “dobre” odnosno korisne bakterije koje se nalaze u crevnoj flori. 

septembar
07
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Zašto bi se stideli svog pevanja?


Danas je sve manje onih koji nisu imali priliku da čuju snimak sopstvenog glasa emitovanog sa nekog uređaja. Skoro da nema osobe koja to nije doživela u najmanju ruku kao neprijatno iskustvo ili se čak postidela sopstvenog glasa...

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Ana Antić, Zrenjanin

Suzana Mitić, Velika Plana

GOMEX Facebook

 

Ključne reči