Vaš savetnik

mart
08
2018.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Krup (Croup)


Krup je zajednički naziv za upalu ispod nivoa glasnih žica i dušnika koje dovodi do laringitisa, laringotraheitisa i laringotraheobronhitisa. Ovo je često oboljenje u dečijem dobu, a javlja se kod dece uzrasta od 6 meseci do 3-4 godine.

mart
08
2018.
Vaš savetnik - stil života

Sve što treba da znamo o masnoćama


Dugi niz godina prisustvo masnoća u ishrani se smatralo veoma nezdravim i preporuke svetskih zdravstvenih organizacija su bile da se masnoće što je moguće više izbegavaju. Prebacili smo se na hranu sa niskim sadržajem masti ali ova promena nas nije učinila zdravijima jer smo iz ishrane zajedno sa štetnim masnoćama izbacili i zdrave masnoće.

februar
22
2018.
Vaš savetnik - saveti psihologa

O manipulacijama na radnom mestu II


Većina roditelja uče svoju decu da je važno da budu iskrena i da poštuju druge, posebno starije, iskusnije... Logično je da se iz takvih poruka očekuje da i ti drugi imaju iskren odnos i odnos uvažavanja prema nama. Problem nastaje kada osoba veruje i očekuje da su svi ljudi iskreni i pošteni. 
 
februar
22
2018.
Vaš savetnik - stil života

Magnezijum i vitamini B grupe - nutrijenti esencijalni za zdravlje žene


U susret Međunarodnom danu žena želeli bismo članak da posvetimo pripadnicama lepšeg, osetljivijeg i nedovoljno priznatog pola. Imajući u vidu da su majka Priroda i tata Vreme dali biološke specifičnosti ženi, danas ćemo govoriti o dva najznačajnija faktora ishrane kod žena.

februar
08
2018.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Male boginje


Morbili su jedna od najpoznatijih i najbrže prenosivih osipnih groznica u dečijem uzrastu a verovatno i jedna od najsmrtonosnijih iz te grupe oboljenja. Virus je prisutan u krvi i u sekretu nosno-ždrelne sluzokože za vreme pre izbijanja ospe i rane faze osipnog stadijuma bolesti tj. 4 dana pre izbijanja ospe i oko 4 dana u periodu izbijanja ospe. 

februar
08
2018.
Vaš savetnik - stil života

Prirodni načini kontrole apetita


Kroz evoluciju čoveka mehanizam gladi je bio jedan od fizioloških parametara najpodložniji uticajima spoljašnje sredine, načina života, socijalnih faktora i fizičke aktivnosti. Upravo zbog ovakve prilagodljivosti i promenljivosti mehanizam tj. osećaj gladi je nešto na šta možemo svojim svesnim odlukama i navikama jako efikasno i brzo da utičemo.

 
januar
23
2018.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Sklonost ka manipulativnom ponašanju


Osoba koja u komunikaciji sa drugima pribegava manipulaciji ima iskrivljenu sliku realnosti, jer je njena slika o sebi grandiozna, prepotentna. Manipulativne osobe u komunikaciji ne uvažavaju sagovornika, jer uvažavanje sagovornika dovodi u pitanje njihovu ličnu vrednost. Za ove osobe komunikacija je teren gde će pokazati svoju superiornost tako što će nadjačati, pobediti, takoreći omalovažiti sagovornika.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Angelina Kosanović, Bajmok

Snežana Dončić, Karavukovo

GOMEX Facebook

 

Ključne reči