SVAKI PAS IMA SVOJ UKUS!

autor  Gomex
četvrtak, septembar 07 2017.
Pas je pretežni mesojed, ali hrana za pse pored belančevina, mora da sadrži i ugljene hidrate, masti, minerale i vitamine. Takođe, dostupnost vode je neophodna tokom čitavog dana, bez obzira koja hrana za pse jeste vaš izbor.
 
Suva hrana za pse predstavlja sve popularniji način ishrane pasa. Nalazi se u obliku suvih granula koje sadrže sve što je potrebno za organizam psa. Zajedničko svim suvim hranama je da one sadrže potrebne belančevine, ugljene hidrate, masti, minerale i vitamine za funkcionisanje psa. Ukoliko se odlučite da psa hranite suvom hranom pažljivo pročitajte doziranje i preporuku proizvođača. Takođe, posavetujte se sa svojim veterinarom koju vrstu hrane vam preporučuje. 
 
Na tržištu, pored suve hrane, postoji i vlažna hrana za pse koja sadrži od 65-80% vode. Može se pronaći upakovana u obliku konzerve, vrećice, sosića, pašteta, komadića mesa i želatina. Otvoreno pakovanje trebalo bi potrošiti u toku naredna 24h. Ne zaboravite da otvoreno pakovanje držite u frižideru, a vašem psu servirate obrok na sobnoj temperaturi. 
 
Kao i svuda, i u svetu pasa postoje probirljivci koji nisu isključivi ljubitelji ni suve, ali ni vlažne hrane. Ukoliko vaš pas spada baš u ovu grupu, ne brinite. Postoji i poluvlažna hrana za pse koja sadrži od 20-30% vode i sve od hranljivih sastojaka koji supotrebni vašem psu. Iako je često privlačnija zbog svog izgleda i ukusa od granula, budite svesni da ona ne suzbija zubni kamenac kao što je to slučaj sa suvom hranom. Ipak, prikladnija je za skladištenje i minimalnog je mirisa u odnosu na vlažnu hranu. Izbor je vaš!
 
 
Ne preterujte sa slatkišima za pse
 
Hrana za pse obuhvata i njihove omiljene poslastice. Pas mora isključivo jesti poslastice koje su namenjene njemu! Nikako mu ne smete davati poslastice namenjene ljudima.
 
Na tržištu postoje različite vrste i oblici poslastica poput rolnica za glodanje, kostiju za glodanje, štapića, bombona, biskvita, crne i bele čokolade za pse i drugih grickalica sa različitim ukusima govedine, jagnjetine, piletine, vanile, spanaća, bundeve i sl. Važno je prilagoditi količinu poslastica koju dajete psu u odnosu na količinu hrane, jer su i one izvor energije.
 

Podeli

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Maja Buila, Veliko Gradište

Katarina Todorović, Smederevska Palanka

GOMEX Facebook

 

Ključne reči