UKRASI TORTU!

autor  Gomex
četvrtak, decembar 22 2016.
Ako vam je dosadio beli šlag i kupovni ukrasi, i ako želite malo da se igrate sa dizajnom omiljene poslastice, ovo je prava stvar za vas. Da biste dobili prelepu tortu, koja izgleda kao da ju je ukrašavao pravi profesionalac, potreban vam je običan špric za torte, kašika i malo dobre volje. 
 
Kako biste postigli ovaj jednostavan, a efektan dizajn, trebaće vam nekoliko nijansi šlaga, koji ćete obojiti u željenu boju. Za najjednostavniju varijantu možete jednostavno da umutite slatku pavlaku, ali se odlučite za rashlađenu biljnu pavlaku koja se lakše muti i ostaje čvrsta. Dobijenu smesu podelite na pet delova, pa u svaki dodajte po malo boje.
 
Za sve nijanse roze, počnite sa nekoliko kapi crvene, pa u svaku sledeću činiju dodajte još nekoliko kapi. Za tortu za dečake probajte plavu boju, a isto to možete da uradite i u svim bojama duge. Ako se bojite da bi vodena boja mogla da vam razredi šlag, opredelite se za boju u prahu ili gelu.
 
Kada ste pripremili sve nijanse, sada je red na zabavan deo - ukrašavanje špricom. Za najbolje rezultate, torta treba da bude dovoljno visoka da bi se lepo videli svi slojevi boje. Za nižu tortu, slobodno izostavite neku nijansu, i opredelite se za četiri ili tri.
 
Počev od vrha, špricom sa običnim okruglim nastavkom poređajte ujednačene “puslice”, jednu do druge. Prvi sloj je najsvetliji, a svaki ispod njega je tamniji. Nakon što ste ceo jedan krug okrasili “puslicama”, vreme je da u ruke uzmete kašiku. Ujednačenim i laganim pokretom guranja i uvijanja ruke iz zgloba, svaku “puslicu” izdužite na dole. To uradite sa čitavim redom iste boje, a onda operite kašiku.
 
Ispod najsvetlijeg reda, nanesite red tamnijeg šlaga, pa sa čistom kašičicom ponovite isti postupak. Završite sa najtamnijom nijansom. Ovo je tehnika ukrašavanja koja ne oduzima puno vremena, ne prlja puno sudova i ne zahteva skupe alatke, a izgleda veoma komplikovano i lepo.
 

Podeli

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Ana Antić, Zrenjanin

Suzana Mitić, Velika Plana

GOMEX Facebook

 

Ključne reči