Tajni sastojak

oktobar
18
2017.
Tajni sastojak

ZDRAVE ŽITARICE ZA UŽIVANJE


Musli su jedna od retkih industrijskih namirnica sa besprekornom nutricionističkom reputacijom. Smatra se da ovi široko rasprostranjeni hranljivi proizvodi imaju temelje svog nastanka u vegetarijanskom pokretu od kraja XIX veka.

Musli su praktična mešavina žitarica koje se obično konzumiraju za doručak.

oktobar
04
2017.
Tajni sastojak

IMA LI ZDRAVOG SENDVIČA?


Sendvič je u savremenom nutritivnom žargonu postao sinonim za nezdravu hranu, proglašen je za kalorijsku bombu i među mlađom populacijom polako postao najomiljeniji obrok. Kada se ovako paušalno oceni, moramo priznati da ima istine u svemu tome. Ali uz malo dublje analize moramo se zapitati ima li ovaj „specijalitet” i nekih svojih prednosti. 

septembar
21
2017.
Tajni sastojak

DURUM TESTO ZA UKUSNU PASTU!


Durum testenine su one za koje se najčešće opredeljujemo ako želimo finu i kvalitetnu pastu ili slično jelo. Durum testenina je važna u zdravoj ishrani, zato što sadrži značajan udeo korisnih vlakana, nizak procenat masti i nema holesterola.

septembar
07
2017.
Tajni sastojak

SVAKI PAS IMA SVOJ UKUS!


Pas je pretežni mesojed, ali hrana za pse pored belančevina, mora da sadrži i ugljene hidrate, masti, minerale i vitamine. Takođe, dostupnost vode je neophodna tokom čitavog dana, bez obzira koja hrana za pse jeste vaš izbor.

avgust
23
2017.
Tajni sastojak

BOLJI UKUS OLAKŠAVA VARENJE!


Kada nemamo svežih začinskih biljaka često koristimo sušene. Međutim moramo znati kako da napravimo pravilnu zamenu da ne bismo pokvarili jelo.

avgust
10
2017.
Tajni sastojak

VITAMINSKI UDAR KOJI OSVEŽAVA!


Adekvatan unos vitamina i minerala važan je za zdravlje, ali ih kroz ishranu organizam često ne dobija dovoljno. Zato mnogi posežu za njihovim dodacima u raznim oblicima.

jul
26
2017.
Tajni sastojak

VIRŠLA KAO IZ FRANKFURTA


Ranije generacije se sećaju viršli koje su se prodavale u paru, u lepinjici sa običnim ili ljutim senfom, dok ih mlađi češće jedu u vidu hot doga, prema američkom načinu konzumiranja viršle - u kifli, sa senfom i kečapom. 

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Ana Antić, Zrenjanin

Suzana Mitić, Velika Plana

GOMEX Facebook

 

Ključne reči