mart
08
2018.
Tajni sastojak

POSLASTICA S MNOGO LICA...


Iako sladoled od vanile i dalje čvrsto drži poziciju najpopularnije i najprodavanije vrste sladoleda, iz godine u godinu poslastičari i proizvođači plasiraju nove neobične arome i kompleksne kombinacije ukusa ovog osvežavajućeg dezerta.
februar
22
2018.
Tajni sastojak

IZ PRIRODE ZA ZDRAVLJE I LEPOTU


Opšte su poznata blagotvorna svojstva đumbira na zdravlje, ali da li ste znali da đumbirov koren može znatno uticati i na lepotu? Bogate ili siromašne, žene iz čitavog sveta podjednaku pažnju poklanjaju rešavanju problema nege lica i tela, jer sve one žele da što duže zadrže mladolik i svež izgled.

februar
08
2018.
Tajni sastojak

MALI DETALJI U GASTRONOMIJI


Iskusan kuvar može vam detaljno opisati pripremu svog jela, ali ako zaboravi samo jedan detalj - začine, vaše jelo nikad neće biti isto kao i njegovo. Začini čine skoro 90% arome i okusa svakog jela. Kako bi vaša jela tokom pripreme postala izvrsna trebate pravilno koristiti začine. Jedna od najvećih grešaka začinjavanja događa se kada se začini mešaju s namirnicama kojima ne odgovaraju jačinom i aromom. 
 
januar
25
2018.
Tajni sastojak

NIJE TORTA LUTKA IZ IZLOGA!


Svaka torta može izgledati savršeno. Slatki mali trikovi su ti koji će vam i od fijaska napraviti remek delo.

Jer, ni najboljim i najiskusnijim poslastičarima sveta ne uspeva uvek da iz prve naprave tortu iz kataloga, ali tada na scenu stupaju sitnice koje će odmah popraviti stvar...

januar
11
2018.
Tajni sastojak

DA LI POSTOJI DRVO ČOKOLADE?


Kakao je širom sveta uglavnom poznat kao namirnica od koje se pravi čokolada, a mnogo manje kao veoma kompleksna namirnica koja u sebi sadrži ogroman broj lekovitih sastojaka. Iako se u zapisima starih naroda spominje kao lek za mnoge bolesti, njegova korisnost i blagotvorno delovanje na zdravlje postaju zapaženi tek poslednjih nekoliko decenija.

decembar
20
2017.
Tajni sastojak

PANIRANJE ILI POHOVANJE?


Zadatak smese za paniranje jeste da čuva ukus, miris i sočnost panirane namirnice, dajući joj hrskavu zlatnožutu koricu. Kvalitet paniranih namirnica zavisi od kvaliteta same namirnice, kvaliteta masnoće i optimalnoj temperaturi.
 
novembar
29
2017.
Tajni sastojak

OPČINJENI ZAČINIMA!


Začini su aromatične ili bojene materije biljnog porekla koje se dodaju jelima u cilju poboljšanja organoleptičkih svojstava. Još od davnih dana, začini su prisutni u ishrani. Većina onih koji su i danas u upotrebi datira još iz vremena starih Rimljana, Grka, Egipćana.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Angelina Kosanović, Bajmok

Snežana Dončić, Karavukovo

GOMEX Facebook

 

Ključne reči