oktobar
18
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Nemoj da se ljutiš!


Ljutnja je neprijatna emocija koju doživimo kada svoj vrednosni sistem provučemo kroz vrednosni sistem druge osobe ili obrnuto, a ishod je konflikt naših vrednosnih sistema. Vrlo realna i svakodnevna pojava!

 
septembar
21
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Svaka pesma nosi svoju emociju


Od kada je sveta i veka ljudski rod peva. Pevanje je uvek bilo u funkciji privlačenja pažnje. Kontekst je određivao cilj pevanja, poruke koju šalje, željeni nivo komunikacije i bliskosti. Pevanje pojačava poruku koja stiže iz bića, prenosi poruku – ko smo?!

septembar
07
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Zašto bi se stideli svog pevanja?


Danas je sve manje onih koji nisu imali priliku da čuju snimak sopstvenog glasa emitovanog sa nekog uređaja. Skoro da nema osobe koja to nije doživela u najmanju ruku kao neprijatno iskustvo ili se čak postidela sopstvenog glasa...

avgust
10
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Da li vaša profesija utiče i na partnera?


“Smatram da je to profesija koja nikako nije za porodičnog čoveka, da nosi dosta loših stvari sa sobom.” - reči su jedne mlade žene koja je svom mužu postavila uslov da će se razvesti ukoliko ne promeni zanimanje.

jul
11
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Odmor nije privilegija već potreba


Kako naći meru sebi svojstvenog i prijemčivog odmora? Hoćemo li se zaista odmoriti ako se rukovodimo pravilima, očekivanjima i namećemo ideju savršenog odmora najčešće po savetima i preporukama drugih? 

jun
14
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Kad srce zaboli...


Doživljaj ljubavi je posledica emocionalnog vezivanja za drugu osobu i uvek je prijatno osećanje. Ljubav nikad ne boli, nikad nas ne može izneveriti, zavesti, razočarati… Ali, sve to mogu naša očekivanja u odnosu na sebe kada volimo, u odnosu na osobu koju volimo i koja nas voli.

maj
17
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Preljuba, praštanje, izigrano poverenje...


Pitanje sa kojim se svako bar jednom u životu susreo je: “Da li bih mu/joj oprostila/a preljubu?” Kada se partneri suoče sa preljubom, jedna strana kaže “desilo se…”, a druga “prevario/la me je”. Da li je preljuba nešto što se nekome desi, ili je kao i za većinu aktivnosti potrebna namera, odluka?

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Ana Antić, Zrenjanin

Suzana Mitić, Velika Plana

GOMEX Facebook

 

Ključne reči