oktobar
04
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Dojenje - Mnoga dobra za majku i dete!


Približavamo se 40. nedelji u godini. Ta nedelja je u našoj zemlji, kao i u mnogim drugim zemljama, obeležena kao Svetska nedelja dojenja. Obzirom da trudnoća traje 40 nedelja, simbolično je odlučeno da se baš u 40. nedelji u godini promoviše dojenje i istaknu povoljni uticaji prirodne ishrane na zdravlje bebe i majke. 

avgust
23
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Polazak u vrtić veliki korak u odrastanju


Septembar je mesec koji simbolizuje početak nove školske godine i polazak dece u vrtić. Pored brige o adaptaciji deteta na kolektiv, da li će dugo plakati i hoće li dobro jesti, javlja se i briga za zdravlje deteta i strah od čestih ponovljenih infekcija. 

jul
26
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Zaštita dečije kože u toku letnjih dana


Leti smo više napolju, koža dece je nežna, mnogo je tanja od kože odraslih, a samim tim joj je smanjena zaštitna funkcija. Pod dejstvom Sunčevih zraka, stvaraju se slobodni radikali koji dovode do oštećenja ćelija i genetskog materijala u njima. 

jun
23
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Kako putovati na odmor sa bebom ili sa malom decom?


Godišnji odmori... Svi razmišljamo o  putovanjima. Gde krenuti i kako sa malim detetom u automobilu pitanja su koja povećavaju nivo stresa kod roditelja. Kako najkomfornije i najsigurnije smestiti bebu ili malo dete u automobilu? Odgovor je jednostavan - smestiti dete u auto sedište.
maj
30
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Enteroviroze ili crevne infekcije


Evo nas na pragu leta. Čekaju nas visoke temperature i savršeni uslovi za razmnožavanje i širenje enterovirusa. Put prenosa je fekalno-oralni, tj. preko prljavh ruku, sa obolelog na zdravo dete. Često kao izvor zaraze bude i zagađena bazenska voda, a mesto ulaska može da bude i ždrelo.

maj
03
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Sport je dobar za razvoj deteta!


Stiglo je proleće, kroz oblake se stidljivo promalja sunce. Kako kvalitetno iskoristiti nadolazeće lepe dane, da boravak napolju bude ugodan, koristan i kvalitetan? Najbolje je decu postepeno kroz igru uvesti u nove sportove koji bi pored zabave bili korisni i za dečije zdravlje.

april
05
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Ovčije boginje ili Varicella


Ovčije boginje su jedno od najčešćih zaraznih oboljenja kod dece. Javljaju se tokom cele godine, naročito brzo se šire u kolektivima kao što su vrtići i igraonice. Kod većine dece prolaze u vidu blage bolesti, mada su ponekad moguće i komplikacije. Imunitet nakon preležane bolesti je doživotan.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Ana Antić, Zrenjanin

Suzana Mitić, Velika Plana

GOMEX Facebook

 

Ključne reči