Paprika punjena sirom i šampinjonima

autor  Gomex
sreda, avgust 23 2017.

Potrebni sastojci:

 

 

- 6 paprika
- 1 paradajz
- 2 crna luka
- 2 šargarepe
- 1/2 manje tikvice
- 200 g sitnog sira
- 100 g šampinjona
- 2 jajeta
- 1 dl ulja
- začini po ukusu
 
 
Način pripreme:
 
 
Izdinstati luk, dodati šargarepu i tikvicu isečene na kockice, zatim i šampinjone isečene na listiće.
Kada se sve lepo uprži skloniti sa vatre i dodati sir. Sjediniti masu i dodati jaja i začine.
Očišćene paprike puniti smesom, kriškama paradajza zatvoriti punjene paprike.
Poređati paprike u vatrostalnu činiju i preliti malo uljem. Zagrejati rernu na 250 stepeni.
Prvih 10 minuta peći prekrivneno folijom, pa skinuti foliju i peći dok ne požute. 
 

Podeli

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Maja Buila, Veliko Gradište

Katarina Todorović, Smederevska Palanka

GOMEX Facebook

 

Ključne reči