Odresci od ovsenih pahuljica

autor  Gomex
sreda, jul 26 2017.

Potrebni sastojci:

 

 

- 250 gr ovsenih pahuljica
- 120 gr trapista ili kačkavalja
- 2 glavice crnog luka
- 1 dl mleka
- 2 jaja
- 4 kašike ulja
- so, biber, prezle
 
 
 
Način pripreme:
 
 
Sir izrendati, a luk iseckati.
Dodati ovsene pahuljice pa dodati mleko, žumance i čvrst sneg od belanaca.
Sve posoliti i pobiberiti, izmešati i pomoću prezli oblikovati male odreske.
Dobijene odreske nakratko propržiti na vrućem ulju sa obe strane.
Poslužiti toplo uz neki sos ili garnirug.
 

Podeli

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Maja Buila, Veliko Gradište

Katarina Todorović, Smederevska Palanka

GOMEX Facebook

 

Ključne reči