Hleb sa kokosom i bananama

autor  Gomex
četvrtak, jul 13 2017.

Potrebni sastojci:

 

 

- 180 g brašna
- 215 g braon šećera
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 kašičice cimeta
- 100 grama kokosovog ulja
- 2 jaja
- 80 ml mleka
- 220 g zgnječene banane
- 110 g kokosovih pahuljica
- 55 g lešnika
 
 
Način pripreme:
 
 
 
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Podmazati pleh i staviti papir za pečenje. U posudi pomešati brašno, šećer, sodu, cimet, i so. U odvojenoj činiji pomešati kokosovo ulje, jaja, mleko i zgnječene banene. Dodati ih suvim sastojcima i mešati dok se sve ne sjedini. Dodati kokos i lešnike. Smešu izliti u pleh i peći oko sat vremena, tj. dok hleb ne postane zlatan i na čačkalici nema testa. Ostaviti da se ohladi. 
 

Podeli

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Maja Buila, Veliko Gradište

Katarina Todorović, Smederevska Palanka

GOMEX Facebook

 

Ključne reči