Ćevapi od pšenice

autor  Gomex
utorak, maj 30 2017.

Potrebni sastojci:

 

 

- 400 gr kuvane pšenice
- 2 glavice seckanog crnog  luka
- 4 čena belog luka
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 1 kašičica aleve paprike
- 3 - 4 kašike prezli
- 1 kesica začina za roštilj ili faširano meso
- biber, so
- ulje
 
 
 
Način pripreme:
 
 
Pšenicu samleti dva puta na mašini za meso ili izblendirati.
Dodati sve ostale sastojke sem ulja, izmešati i ostaviti pola sata da odstoji.
Oblikovati ćevape na nauljenoj podlozi, malo ih premazati uljem i peći na roštilju ili teflon tiganju.
 

Podeli

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Maja Buila, Veliko Gradište

Katarina Todorović, Smederevska Palanka

GOMEX Facebook

 

Ključne reči