Kosjerićka musaka

autor  Gomex
četvrtak, decembar 22 2016.
Potrebni sastojci:
 
 
- 2 kg crnog luka
- 300 g sitnog sira
- 8 jaja
- 300 g kajmaka
- 2 dl ulja
- 0,5 l mleka
- so i biber
 
 
Način pripreme:
 
 
Očistiti crni luk, iseći na tanke kriške, posoliti, pobiberiti i staviti da se dinsta na ulju na tihoj vatri uz povremeno mešanje.
Kad luk omekša stavljati u vatrostalnu činiju red luka, red sira pomešanog sa kajmakom i seckanim barenim jajima (5 jaja obariti).
Poslednji red treba da bude od sira, kajmaka i jaja.
Musaku na kraju preliti sa 3 jaja umućena sa pola litre mleka.
Peći u rerni na temperaturi od 220 stepeni oko 20 minuta.
 

 

Podeli

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Ana Antić, Zrenjanin

Suzana Mitić, Velika Plana

GOMEX Facebook

 

Ključne reči