Sočivo sa crnim vinom

autor  Gomex
sreda, decembar 07 2016.
Potrebni sastojci:
 
 
- 500 gr sočiva
- lovorov list
- 3 čena belog luka
- 50 gr masti (ili ulja)
- 250 gr suve slanine
- 3 dl crnog vina
- 20 gr brašna
- so
- mleveni crni biber
 
 
Način pripreme:
 
 
Sočivo prebrati, oprati i ostaviti preko noći da odstoji u vodi. Kuvati ga u istoj vodi, a kada provri dodati lovorov list, očišćen i iseckan beli luk, doliti vino i poklopljeno kuvati na umerenoj temperaturi da omekša. Mast (ili ulje) zagrejati, dodati slaninu isečenu na krupnije rezance, peći dok malo ne porumeni, pa dodati kuvano sočivo, posoliti i pobiberiti. Po potrebi, ako nije dovoljno gusto, razmutiti malo brašna u hladnoj vodi, dodati sočivu  i zajedno kuvati još desetak minuta. Uz ovako propremljeno sočivo mogu se poslužiti jaja na oko, razne vrste slanih omleta i salata.
 

Podeli

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Ana Antić, Zrenjanin

Suzana Mitić, Velika Plana

GOMEX Facebook

 

Ključne reči