mart
08
2018.
Podrum

VIŠNJE, SVEVIŠNJE!


Konzumiranje soka od višanja može sniziti povišeni krvni pritisak u istoj meri kao i lekovi, rezultat je nove studije britanskog univerziteta Northumbria. Novo istraživanje sa britanskog univerziteta Northumbria pokazalo je kako sok od višnje redukuje povišen krvni pritisak za sedam odsto, što se može meriti i sa efektom lekova za povišen krvni pritisak.

februar
22
2018.
Podrum

NEMA TAJNE. TAJNA JE U VOĆU!


Pojedine vrste voća nismo u prilici da konzumiramo tokom čitave godine u svežem stanju Ili ipak jesmo?! Naravno da jesmo! Zahvaljujući prirodnim voćnim sokovima. 

januar
11
2018.
Podrum

CRNA RIBIZLA NEPREVAZIĐENI ELIKSIR!


Konzumiranje soka od crnih ribizli značajno poboljšava zdravlje našeg mozga i omogućava mu da se bori protiv raznih bolesti, tvrde naučnici. Sok od ovih malih crnih bobica stimuliše funkcije mozga, ističe se u studiji objavljenoj u časopisu Journal of Functional Foods čiji su autori istraživači sa novozelandskog Instituta za istraživanje biljaka i hrane i njihove kolege sa britanskog Univerziteta u Nortumbriji.

decembar
20
2017.
Podrum

UZVIŠENI GLAMUR PENUŠAVOG VINA!


Šampanjac je oduvek bio sastavni deo trpeze, nekad u ulozi aperitiva, a nekad u ulozi vina koje je pratilo celu večeru, i to nije ništa novo za stanovnike Šampanj regiona, koji uzgred budi rečeno, često koriste šampanjac u kuvanju. No, za nas pa čak i za veliki deo sveta šampanjac je uglavnom vino koje služi da se njime nazdravi za uspeh u poslu, rođendan ili kad god hoćemo da poželimo sebi i drugima uspeh i sreću, jer uspeh, sreća i glamuroznost su “drugo ime” šampanjca...

novembar
29
2017.
Podrum

KLASIFIKACIJA VINA U SRBIJI


U Srbiji je izvršena nova klasifikacija vina prema kojoj se sva dele na vina sa i bez geografskog porekla, pri čemu su ona sa geografskim poreklom svrstana u tri kategorije. Reč je o usaglašavanju sa novim pravilima koje propisuje regulativa Evropske Unije, a vina sa geografskim poreklom – regionalna, kvalitetna i vrhunska – obeležavaće se evidencionim markicama, dok će svaki proizvođač nakon pribavljanja potvrde nadležnih službi o kvalitetu vina koje proizvodi, dobijati evidencione markice u boji – tačno za onu količinu vina koju proizvodi. 

novembar
01
2017.
Podrum

NAJPOPULARNIJI APOTEKARSKI PRONALAZAK!


Kola je verovatno najpoznatije piće na svetu. Prvi napitak nastao je krajem 19. veka u Sjedinjenim Američkim Državama, a danas je jedan od najprepoznatljivijih bezalkoholnih pića. Od tada pa do danas, planeta je dobila veliki broj proizvođača ovog pića i svaki od tih proizvođača ga pravi na svoj način, po svojoj recepturi. 

oktobar
18
2017.
Podrum

POČASTI SE ČAŠOM ZDRAVLJA OD JABUKE!


Konzumiranje soka od jabuke moglo bi da pomogne u prevenciji Alchajmerove bolesti, zaključak je najnovije studije grupe istraživača sa Univerziteta Masačusetts Lovel u SAD.
 

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Angelina Kosanović, Bajmok

Snežana Dončić, Karavukovo

GOMEX Facebook

 

Ključne reči