oktobar
18
2017.
Podrum

POČASTI SE ČAŠOM ZDRAVLJA OD JABUKE!


Konzumiranje soka od jabuke moglo bi da pomogne u prevenciji Alchajmerove bolesti, zaključak je najnovije studije grupe istraživača sa Univerziteta Masačusetts Lovel u SAD.
 
oktobar
04
2017.
Podrum

ČEŠKA ZEMLJA SA VELIKOM PIVSKOM TRADICIJOM


Zaboravite sve što ste čuli o Englezima, Ircima i Nemcima - najveće pivopije u odnosu na broj stanovnika su Česi. Oko 10,5 miliona Čeha godišnje popije oko 15 miliona hektolitara piva, tačnije 151 litar po stanovniku.

septembar
21
2017.
Podrum

VINO OD KUPINE PRAVI ELIKSIR ZDRAVLJA!


Kada se pažljivo odabrani plodovi kupine pretoče u čašu - uživaćete u čarima raskošnog kupinovog vina. Kupinovo vino ima veoma tamnu boju, ali blag ukus, zbog čega je izuzetno pitko.

avgust
23
2017.
Podrum

NAJZDRAVIJE PIĆE NA SVETU!


Voda ima za čoveka životnu važnost. Međutim, koliko god ona bila važna i pristupačna, toliko je gotovo svaki čovek - što je vrlo čudno - pije manje nego što mu je potrebno da bi celokupni organizam što je moguće bolje funkcionisao. 

avgust
10
2017.
Podrum

GORAK A SLADAK, KO BI MU ODOLEO?


Biter lemon je osvežavajuće gazirano bezalkoholno piće poznato u čitavom svetu. Njegov blago gorki ukus i aroma limuna su ono što ovo piće čini prepoznatljivim, ali i omiljenim velikom broju ljudi.

jul
26
2017.
Podrum

HLADAN KAO ŠPRICER


Zlobnici kažu da je moda pravljenja špricera nastala usled loših, kiselih vina točenih u gostionicama u vreme Austrougarske monarhije, ali mešanje vina i vode praktikovalo se još u antičko doba. U staroj Grčkoj varvarima su smatrani oni koji su pili čisto vino.

jul
11
2017.
Podrum

VITAMINI IZ KVASA


Kvas je osvežavajuće bezalkoholno piće koje se dobija iz ječma, heljde, raži, jezgrastog voća i meda uz pomoć vrenja pivskim kvascem. Pošto je vrenje kvasca ključni proces u proizvodnji ovog pića, logično je što se proizvod naziva kvas. 

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Ana Antić, Zrenjanin

Suzana Mitić, Velika Plana

GOMEX Facebook

 

Ključne reči