Domaća trpeza

mart
08
2018.
Domaća trpeza

KOJI TIP BRAŠNA KORISTITI ZA KOJU VRSTU TESTA?


Često u receptima nije navedeno koji tip brašna treba da se koristi i to može da bude problem. Šta u tom slučaju uraditi? Jednostavno upotrebiti brašno koje nam je pri ruci ili pitati za savet? Pšenična brašna, prema domaćim propisima, podeljena su prema sadržaju pepela na sledeće tipove: T-400 (belo brašno), T-500 (belo brašno), T-850 (polubelo), T-1100 (crno). Postoji i brašno od celog zrna pšenice, tzv. integralno brašno.

februar
22
2018.
Domaća trpeza

PRŽENJE NIKAD NIJE BILO LAKŠE


Domaćice dobro znaju koliko može da bude frustrirajuće kada se hrana tokom pripremanja zalepi za tiganj. Dok opere ulepljene sudove, čoveku ponekad bukvalno može da presedne obrok koji je upravo pojeo. 

februar
08
2018.
Domaća trpeza

FENG ŠUI ZA ZALJUBLJENE!


Ukoliko planirate romantičnu večeru u dvoje, feng šui će vam pomoći da kreirate pravu atmosferu za zaljubljene i doprineće boljem raspoloženju, odnosima i doneće dosta ljubavi u vaš dom. Nakon što ste osmislili romantičan jelovnik, pobrinite se da i uredite sto i trpezariju u skladu sa najboljim romantičnim idejama feng šui stručnjaka.
 
januar
25
2018.
Domaća trpeza

BLAGO PODNEBLJA - DOMAĆI AJVAR


Bilo da na stolu imate običan hleb, pitu, gibanicu, lisnato testo ili najfinija francuska peciva, ajvar će učiniti da vaš doručak više ne bude tako običan. Ako ste od onih koji veruju u izreku da je najzdraviji obrok kada na tanjiru imate 3 boje, onda je za vas kombinacija jaja i ajvara pun pogodak. Napravite kajganu ili kuvanom jajetu dodajte ovaj crveni prilog i imaćete ukusan obrok koji prati i prava paleta boja.

januar
11
2018.
Domaća trpeza

PITA ILI GIBANICA ODLUČITE SAMI!


Ako se za neko jelo može reći da ga nigde, osim u Srbiji nema, onda je to gibanica - pita koja svoje srodnike ima širom regiona, ali se BAŠ ovakva može jesti samo u Srbiji.

decembar
20
2017.
Domaća trpeza

ŠUNKA SE VOLE!


Nekada je u Vojvodini bilo pravilo da se „žena pazi, a šunka se vole!“. Ta vešto osmišljena dosetka vekovima je imala opravdanje, jer je šunka bila i ostala najveći gastronomski dragulj na ovim prostorima. Osušeni zadnji but od svinje bio je deo porodičnog ponosa i statusa. 

novembar
29
2017.
Domaća trpeza

AL’ BEZ SARME NI TRPEZE NEMA


Nova godina nas raduje iz mnogo razloga. Deca se najviše raduju poklonima i vatrometu. Neki jedva čekaju ukrašavanje za Novu godinu. Razdvojene porodice s nestrpljenjem očekuju trenutak kada će videti svoje najmilije, koji putuju izdaleka kako bi zajedno slavili. Turisti kreću u obilaske dalekih destinacija, ili onih malo bližih, gde znaju da je provod zagarantovan.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Angelina Kosanović, Bajmok

Snežana Dončić, Karavukovo

GOMEX Facebook

 

Ključne reči