oktobar
18
2017.
Domaća trpeza

STO NAČINA DA NAZDRAVITE JOGURTOM


Ovaj kiselomlečni proizvod je na našim prostorima jedan od najomiljeniji i jednostavno nema konkurenciju. Nema frižidera u kome ga nema. Konzumiramo ga uz razna peciva, sendviče, muslije a uz burek je poslovično vezan.

oktobar
04
2017.
Domaća trpeza

SARMA KRALJICA TRPEZE!


Da ne bude zabune: sarma o kojoj vredi pisati isključivo je sarma od kiselog kupusa, dok je sarmica od zelja ili od slatkog kupusa, samo zahvaljujući postupku pripreme uspela da zasluži to ponosno ime.
septembar
21
2017.
Domaća trpeza

DA LI MOŽE SVADBARSKI BEZ SVADBE?


Smatra se da ga je gotovo nemoguće uspešno pripremiti u kućnim uslovima, da ne može bez zemljane posude, da ga treba kuvati satima i da je “ono nešto” jedino ako se priprema u ogromnim količinama...
septembar
06
2017.
Domaća trpeza

BEZ SLANINE NEMA DOBROG OBROKA!


Nemate dovoljno vremena da pripremite ručak kakav želite za svoju porodicu? U ovakvim situacijama, uvek je dobro da u kuhinji imate nekoliko namirnica koje će vam osigurati brz, ali ukusan obrok.

avgust
23
2017.
Domaća trpeza

RECEPTURA OBRADE ŠUNKE!


Šunka je jedan od proizvoda od mesa koji imaju veliku popularnost u svetu. Sa tradicionalnim evropskim korenima, šunka je namirnica koja se po pravilu proizvodi od sušenog mesa svinjskog buta ili plećke.

avgust
09
2017.
Domaća trpeza

SPECIJALITET KOME NIKO NA SVETU NIJE ODOLEO!


Pašteta se tradicionalno servirala topla na hlebu (pecivu) ili oblikovana u posudi. Zanimljivo je da hleb (pecivo) nije bio namenjen za jelo, već da drži “njeno visočanstvo” - paštetu. 

jul
26
2017.
Domaća trpeza

REGIONALNA GASTRONOMSKA TURISTIČKA PONUDA!


Moderan pristup razvoja turističke ponude nekog regiona podrazumeva isticanje i brendiranje određenog karakterističnog detalja, geografije, arhitekture ili običaja... Ono po čemu nas ljudi u svetu prepoznaju je iznad svega gastronomija. 

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Ana Antić, Zrenjanin

Suzana Mitić, Velika Plana

GOMEX Facebook

 

Ključne reči