Zdravo i jednostavno

mart
22
2017.
Zdravo i jednostavno

MLEKO OD SOJE I PIRINČA


Pirinčano i sojino mleko su, u modernoj ishrani, dva najzastupljenija biljna mleka na svetu. Redovno se koriste kod porodica koje vode računa o zdravoj ishrani zbog mnoštva prednosti koje nude ovi proizvodi.  

mart
09
2017.
Zdravo i jednostavno

BLAGO ZA ZDRAVLJE SA MIRISOM DALEKIH MORA


Kokosova palma (Cocos nucifera) je biljka iz porodice palmi koja je rasprostranjena u tropskim krajevima, pogotovu na obalama i ostrvima Tihog i Indijskog okeana. Neobičan plod kokosove palme se od davnina koristio u ljudskoj ishrani, kao brašno, mleko i ulje kokosovog oraha.

februar
21
2017.
Zdravo i jednostavno

KAO U STARA DOBRA VREMENA


Svaki kuvar, a i domaćica, reći će vam da su jela spremljena u zemljanim posudama ukusnija. Kuvanje u zemljanom posuđu izdržalo je sud vremena i važi za veoma zdravo.

februar
09
2017.
Zdravo i jednostavno

KAD POŽELIM UKUSNO I KREMASTO!


Biljna ili neutralna pavlaka je pavlaka na bazi biljnih masti. U odnosu na mlečnu pavlaku ima manju energetsku vrednost, manji sadržaj ukupnih i zasićenih masti i nema holesterola. 

januar
25
2017.
Zdravo i jednostavno

DA LI VAŠE DETE RADO JEDE VOĆE?


Iako svi znamo koliko je povrće zdravo, deci je to veoma teško objasniti, pa neretko roditelji pribegavaju i „skrivanju” zdravih namirnica u „nezdravoj hrani” kako bi na bilo koji način uticali na svoje dete da unosi i kvalitetne hranjive sastojke u svoju ishranu.

januar
12
2017.
Zdravo i jednostavno

ANTIOKSIDANS U JEDNOM ZALOGAJU


Masline su izvrstan antioksidans koji deluje kao “čistač” organizma od štetnih materija. Masline sadrže masnoće, ali isključivo one dobre za kojima naše telo žudi.

decembar
22
2016.
Zdravo i jednostavno

KAO U STARA DOBRA VREMENA!


Hiljadama godina uzgoj krava je bio isti. Trava i livada u letnjem periodu, seno i štala u zimskom. Tako je bilo sve do polovine dvadesetog veka. Uzgoj krava i čitav život se dramatično promenio.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Danijela Jovanović, Lazarevac

Aleksandra Kovačević, Omoljica

GOMEX Facebook

 

Ključne reči