Vaš savetnik

mart
22
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Panični poremećaj


Sama pojava simptoma onoga što zovemo “panični poremećaj” znak je da osoba sklona zanemarivanju emotivnog života. Emocije su naši vodiči, znakovi pored puta. Emocija ne odustaje od svog zadatka, a to je da pokaže šta je to što nam je u trenutku važno. 

mart
22
2017.
Vaš savetnik - stil života

Biljni pigmenti koji predstavljaju jednu od klasa fitonutrijenata


Naučna istraživanja i kliničke studije sprovedene poslednjih dvadeset godina u oblasti hrane i ishrane su potvrdile veliki značaj različitih biljnih supstanci - fitonutrijenata, u ishrani i očuvanju zdravlja čoveka.

mart
09
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Ne mogu da kakim


Neredovno pražnjenje debelog creva javlja se kod dece svih uzrasta, praćeno je bolnim izbacivanjem tvrde i voluminozne stolice i traje duže od 2 nedelje. Često se javlja i gubitak apetita, bol u stomaku, sveža krv na stolici i prljanje veša. 

mart
09
2017.
Vaš savetnik - stil života

Savremeni život, funkcionalna hrana i nutritivni suplementi


Jedna od najvažnijih uloga kurkumina je u prevenciji najrasprostranjenije bolesti modernog doba - arterioskleroze, hroničnog zapaljenja krvnih sudova. Kurkumin i preventivno utiče na zapaljenske procese koji vode začepljenju krvnih sudova.

februar
21
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Strah od ravnopravnosti


Revolucija “ravnopravnost među polovima” je odavno izvedena i danas bi trebalo da živimo u emancipovanom svetu. Od davnina nosimo etikete da je za ženu važno da je lepa, da brine o deci, a muškarac je taj koji je snažan i donosi odluke.

februar
21
2017.
Vaš savetnik - stil života

Homocistein


Optimalan nivo homocisteina može se kontrolisati i održavati putem ishrane koja se pretežno sastoji od voća i povrća, uz umeren unos mesa i mlečnih proizvoda. Posebno važna je uzročna veza između vitamina B grupe i homocisteina.

februar
09
2017.
Vaš savetnik - stil života

Savremeni čovek njegov stil života, zdravlje i okruženje


Zdravlje ne zavisi samo od genetskog nasleđa već i da ogroman uticaj imaju naše okruženje, stil života i način ishrane. Ovi takozvani epigenetski faktori su pod našom kontrolom i možemo svesno uticati na njih kroz životne izbore koje pravimo.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Danijela Jovanović, Lazarevac

Aleksandra Kovačević, Omoljica

GOMEX Facebook

 

Ključne reči