Vaš savetnik

februar
09
2017.
Vaš savetnik - stil života

Savremeni čovek njegov stil života, zdravlje i okruženje


Zdravlje ne zavisi samo od genetskog nasleđa već i da ogroman uticaj imaju naše okruženje, stil života i način ishrane. Ovi takozvani epigenetski faktori su pod našom kontrolom i možemo svesno uticati na njih kroz životne izbore koje pravimo.

februar
09
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Noćno mokrenje


Noćno mokrenje je čest problem u dečjem uzrastu ali je izlečiv. To je dovoljan razlog da na vreme potražite pomoć pedijatra. Po definiciji je to nesvesno i nevoljno ispuštanje mokraće noću kod zdrave dece posle navršenih 5 godina života.

januar
25
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Da li uz pomoć mašte na svet UVEK gledamo ružičasto?


Mašta je sposobnost imaginacije (imago – slika), tačnije sposobnost stvaranja slika, zamišljanja objekata, situacija… koje nikada nismo videli, susreli, koje se nisu dogodile. Da li se može reći da postoje osobe koje su više sklone maštanju?

januar
25
2017.
Vaš savetnik - stil života

Aktivnost i unos vode


Različiti faktori određuju količinu vode koja nam je neophodna za normalno funkcionisanje, a životna dob svakako ima veoma bitnu ulogu.

januar
12
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Grip kod dece


Zima nam je donela i grip. Boravak u kolektivima (vrtići, škole, igraonice) i u neprovetrenim, zadimljenim prostorijama pogoduje širenju i razvoju viroza, pa i gripa kod dece. Bolest je slična običnoj prehladi, ali sa težim simptomima.

decembar
22
2016.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Muzika emocija


Teško da postoji osoba koja nikada nije doživela uzbuđenje ili žmarce u telu na zvuke neke melodije. Na prve tonove poznate melodije za tren možemo doživeti emociju, oživeti sliku, osetiti miris...Početak reči je u muzici.

decembar
07
2016.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Njihov dan traje cele godine


Svake godine, 03. decembra obeležava se Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Ovo je dan kada se o njima priča, dok svih ostalih dana treba na njih da mislimo i da se trudimo da im olakšamo život koliko god je to moguće.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Jadranka Svilokos, Zrenjanin

Marija Spasojević, Novi Sad

GOMEX Facebook

 

Ključne reči