Vaš savetnik

Avgust
10
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Da li vaša profesija utiče i na partnera?


“Smatram da je to profesija koja nikako nije za porodičnog čoveka, da nosi dosta loših stvari sa sobom.” - reči su jedne mlade žene koja je svom mužu postavila uslov da će se razvesti ukoliko ne promeni zanimanje.

Avgust
10
2017.
Vaš savetnik - stil života

Hidriranje


Voda je esencijalna za život i održavanje optimalnog nivoa vode u organizmu koji nazivamo hidracija (euhidracija) i veoma je važno za čoveka i njegovu funkcionalnost. Voda čini najveći deo naše telesne težine, u proseku 60%.

Juli
26
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Zaštita dečije kože u toku letnjih dana


Leti smo više napolju, koža dece je nežna, mnogo je tanja od kože odraslih, a samim tim joj je smanjena zaštitna funkcija. Pod dejstvom Sunčevih zraka, stvaraju se slobodni radikali koji dovode do oštećenja ćelija i genetskog materijala u njima. 

Juli
26
2017.
Vaš savetnik - stil života

Cink mineral imunog sistema i metabolizma proteina


Cink je mikroelement čiji je adekvatan unos neophodan za funkciju imunog sistema i zdravlje uopšte. Ima važnu ulogu u mnogim biohemijskim mehanizmima i fiziološkim procesima ljudskog organizma.

Juli
11
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Odmor nije privilegija već potreba


Kako naći meru sebi svojstvenog i prijemčivog odmora? Hoćemo li se zaista odmoriti ako se rukovodimo pravilima, očekivanjima i namećemo ideju savršenog odmora najčešće po savetima i preporukama drugih? 

Juli
11
2017.
Vaš savetnik - stil života

Vitamin D, vitamin sunca i hormon zdravlja


Vitamin D je vitamin rastvorljiv u masti koji je karakterističan po tome što ga unosimo ishranom ali ga i ljudsko telo proizvodi kada je koža izložena sunčevoj svetlosti. Upravo zato mnogi stručnjaci ovaj vitamin smatraju i hormonom.

Juni
23
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Kako putovati na odmor sa bebom ili sa malom decom?


Godišnji odmori... Svi razmišljamo o  putovanjima. Gde krenuti i kako sa malim detetom u automobilu pitanja su koja povećavaju nivo stresa kod roditelja. Kako najkomfornije i najsigurnije smestiti bebu ili malo dete u automobilu? Odgovor je jednostavan - smestiti dete u auto sedište.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Jelena Maletin Lainšček, Vršac

Slađana Đurić, Zrenjanin

GOMEX Facebook

 

Ključne reči