Vaš savetnik

maj
17
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Preljuba, praštanje, izigrano poverenje...


Pitanje sa kojim se svako bar jednom u životu susreo je: “Da li bih mu/joj oprostila/a preljubu?” Kada se partneri suoče sa preljubom, jedna strana kaže “desilo se…”, a druga “prevario/la me je”. Da li je preljuba nešto što se nekome desi, ili je kao i za većinu aktivnosti potrebna namera, odluka?
maj
17
2017.
Vaš savetnik - stil života

Koenzim Q10 i zdravlje


Koenzim Q10 je sastavni deo energetskog metabolizma koji se odvija u mitohondrijama, organelama ćelije koje proizvode energiju, i najviše ga ima u ćelijama srca, jetre, bubrega, pankreasa i mozga jer su to energetski najaktivniji organi ljudskog tela.

maj
03
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Sport je dobar za razvoj deteta!


Stiglo je proleće, kroz oblake se stidljivo promalja sunce. Kako kvalitetno iskoristiti nadolazeće lepe dane, da boravak napolju bude ugodan, koristan i kvalitetan? Najbolje je decu postepeno kroz igru uvesti u nove sportove koji bi pored zabave bili korisni i za dečije zdravlje.

maj
03
2017.
Vaš savetnik - stil života

Vežbanje i mentalno zdravlje u zrelim godinama


U današnjem broju bismo želeli da se osvrnemo na značaj vežbanja za zdravlje starijih ljudi, a posebno na njegov uticaj na kognitivne poremećaje koji se javljaju u starijem dobu a obuhvataju zaboravnost, poremećaje pažnje, sposobnost orijentacije, sposobnost učenja itd.

april
20
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Da li nas roditeljstvo čini boljima?


Šta je u osnovi želje za stvaranjem novog života i brige o novorođenčetu? Da li je želja proizvod društvenih normi i očekivanja ili posledica bliskosti i emotivne vezanosti partnera i zajedničke želje i odluke da postanu roditelji? Postojanje želje za potomstvom je duboko u biću većine ljudi.

april
19
2017.
Vaš savetnik - stil života

Šta su to antioksidanti?


Antioksidanti su prirodna jedinjenja koja štite ljudsko telo od štetnih efekata slobodnih radikala. Slobodni radikali su atomi, grupe atoma i joni nestabilne elektronske konfiguracije koji nastaju u različitim biohemijskim procesima u ljudskom organizmu i normalni su produkt ćelijskog metabolizma.

april
05
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Ovčije boginje ili Varicella


Ovčije boginje su jedno od najčešćih zaraznih oboljenja kod dece. Javljaju se tokom cele godine, naročito brzo se šire u kolektivima kao što su vrtići i igraonice. Kod većine dece prolaze u vidu blage bolesti, mada su ponekad moguće i komplikacije. Imunitet nakon preležane bolesti je doživotan.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Nada Dojčinović, Ratkovo

Dijana Višnjei, Zrenjanin

GOMEX Facebook

 

Ključne reči