Vaš savetnik

jun
14
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Kad srce zaboli...


Doživljaj ljubavi je posledica emocionalnog vezivanja za drugu osobu i uvek je prijatno osećanje. Ljubav nikad ne boli, nikad nas ne može izneveriti, zavesti, razočarati… Ali, sve to mogu naša očekivanja u odnosu na sebe kada volimo, u odnosu na osobu koju volimo i koja nas voli.

jun
14
2017.
Vaš savetnik - stil života

Silimarin, mineral jetre i krvnih sudova


Badelj je dvogodišnja zeljasta biljka sa purpurno crvenim cvetovima poreklom iz Evrope. Silimarin je aktivna komponenta ove biljke i sastoji se od flavono lignana (specifičnih fitonutrijenata) silibina, silidijanina i silihristina ali se uopšteno svi zajedno nazivaju silimarin. 

maj
30
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Enteroviroze ili crevne infekcije


Evo nas na pragu leta. Čekaju nas visoke temperature i savršeni uslovi za razmnožavanje i širenje enterovirusa. Put prenosa je fekalno-oralni, tj. preko prljavh ruku, sa obolelog na zdravo dete. Često kao izvor zaraze bude i zagađena bazenska voda, a mesto ulaska može da bude i ždrelo.

maj
30
2017.
Vaš savetnik - stil života

Magnezijum najvažniji element zdravlja


U dvadeset četiri sata srce se stegne i opusti tj. “otkuca”oko stotinu hiljada puta i potisne krv kroz oko sto dvadeset hiljada kilometara krvnih sudova. Za ovoliki rad srcu je potrebna velika energija a ta energija se stvara u mitohondrijama kojima je jedan od osnovnih supstrata magnezijum. 

maj
17
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Preljuba, praštanje, izigrano poverenje...


Pitanje sa kojim se svako bar jednom u životu susreo je: “Da li bih mu/joj oprostila/a preljubu?” Kada se partneri suoče sa preljubom, jedna strana kaže “desilo se…”, a druga “prevario/la me je”. Da li je preljuba nešto što se nekome desi, ili je kao i za većinu aktivnosti potrebna namera, odluka?
maj
17
2017.
Vaš savetnik - stil života

Koenzim Q10 i zdravlje


Koenzim Q10 je sastavni deo energetskog metabolizma koji se odvija u mitohondrijama, organelama ćelije koje proizvode energiju, i najviše ga ima u ćelijama srca, jetre, bubrega, pankreasa i mozga jer su to energetski najaktivniji organi ljudskog tela.

maj
03
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Sport je dobar za razvoj deteta!


Stiglo je proleće, kroz oblake se stidljivo promalja sunce. Kako kvalitetno iskoristiti nadolazeće lepe dane, da boravak napolju bude ugodan, koristan i kvalitetan? Najbolje je decu postepeno kroz igru uvesti u nove sportove koji bi pored zabave bili korisni i za dečije zdravlje.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Vera Milosavljević, Beograd

Đurđina Mik, Crepaja

GOMEX Facebook

 

Ključne reči