mart
22
2017.
Tajni sastojak

NOVO VREME STARE VRSTE HLEBA!


Pod brašnom u užem smislu podrazumevamo proizvode dobijene mlevenjem žitarica: pšenice, raži, ječma, zobi, kukuruza, pirinča, prosa, heljde... Danas na tržištu postoje različiti tipovi brašna za različite namene. 

mart
09
2017.
Tajni sastojak

GOJAZNOST, BOLEST KOJA SE LEČI


Čajevi su bogati antioksidansima, polifenolima i ostalim zdravim sastojcima, pa su zato najbolji izbor kad poželite da se bacite na dijetu. Nekoliko šolja dnevno učiniće čuda za vašu liniju!

januar
25
2017.
Tajni sastojak

NASTAO SLUČAJNO, POSTAO HIT!


Kornfleks je nastao sasvim slučajno – dva brata Kelog (osnivači čuvene kompanije Kellog’s) rešila su 1894. godine da poboljšaju dijetu bolničkim pacijentima.

januar
12
2017.
Tajni sastojak

NEIZOSTAVNO UZ KOBASICE!


Razlikujemo blage i jake senfove. Od količine crne gorušice zavisi oštrina senfa. Ova začinska namirnica postoji u raznim varijantama – kao ljuti senf, slatki senf, senf sa začinskim biljkama, senf s ljutom paprikom, senf s medom – nema granica raznovrsnosti i fantaziji.

decembar
22
2016.
Tajni sastojak

UKRASI TORTU!


Da biste dobili prelepu tortu, koja izgleda kao da ju je ukrašavao pravi profesionalac, potreban vam je običan špric za torte, kašika i malo dobre volje. 

decembar
07
2016.
Tajni sastojak

HRSKAVO A SOČNO!


Prženje je jedna od osnovnih kulinarskih tehnika, a zapravo predstavlja prženje namirnica u većoj količini masnoće. Zadatak smese za paniranje jeste da čuva ukus, miris i sočnost panirane namirnice, dajući joj hrskavu zlatnožutu koricu

novembar
24
2016.
Tajni sastojak

ZAZELENI ČITAVU TRPEZU


Zelena salata je vrsta lisnatog povrća koje se jede najčešće sirovo i veoma je zdrava namirnica za naš organizam. Samo ime “zelena salata” govori da se ovo povrće koristi za salate i za mnoge njoj slične delikatese. Odlična je kao prilog sendvičima, hamburgerima, takosima i uvek dobar izbor kao dekoracija mnogih specijaliteta. 

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Danijela Jovanović, Lazarevac

Aleksandra Kovačević, Omoljica

GOMEX Facebook

 

Ključne reči