januar
25
2017.
Tajni sastojak

NASTAO SLUČAJNO, POSTAO HIT!


Kornfleks je nastao sasvim slučajno – dva brata Kelog (osnivači čuvene kompanije Kellog’s) rešila su 1894. godine da poboljšaju dijetu bolničkim pacijentima.

januar
12
2017.
Tajni sastojak

NEIZOSTAVNO UZ KOBASICE!


Razlikujemo blage i jake senfove. Od količine crne gorušice zavisi oštrina senfa. Ova začinska namirnica postoji u raznim varijantama – kao ljuti senf, slatki senf, senf sa začinskim biljkama, senf s ljutom paprikom, senf s medom – nema granica raznovrsnosti i fantaziji.

decembar
22
2016.
Tajni sastojak

UKRASI TORTU!


Da biste dobili prelepu tortu, koja izgleda kao da ju je ukrašavao pravi profesionalac, potreban vam je običan špric za torte, kašika i malo dobre volje. 

decembar
07
2016.
Tajni sastojak

HRSKAVO A SOČNO!


Prženje je jedna od osnovnih kulinarskih tehnika, a zapravo predstavlja prženje namirnica u većoj količini masnoće. Zadatak smese za paniranje jeste da čuva ukus, miris i sočnost panirane namirnice, dajući joj hrskavu zlatnožutu koricu

novembar
24
2016.
Tajni sastojak

ZAZELENI ČITAVU TRPEZU


Zelena salata je vrsta lisnatog povrća koje se jede najčešće sirovo i veoma je zdrava namirnica za naš organizam. Samo ime “zelena salata” govori da se ovo povrće koristi za salate i za mnoge njoj slične delikatese. Odlična je kao prilog sendvičima, hamburgerima, takosima i uvek dobar izbor kao dekoracija mnogih specijaliteta. 

novembar
10
2016.
Tajni sastojak

UKUSNIJE I SOČNO UZ MALO PAVLAKE!


Pavlaka za kuvanje se danas koristi u svakoj kuhinji i jednostavno jelo pretvara u poseban i neodoljiv specijalitet. Uz malo mašte i pavlaku za kuvanje doživećete nezaboravna kulinarska zadovoljstva...

oktobar
26
2016.
Tajni sastojak

ĐAKONIJE OD CELERA


Ako vam celer služi samo kao dodatak supi ili varivima i ne pada vam na pamet šta raditi sa njim, krajnje je vreme da naučite nešto više o ovom nepravedno zapostavljenom povrću.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Jadranka Svilokos, Zrenjanin

Marija Spasojević, Novi Sad

GOMEX Facebook

 

Ključne reči