januar
11
2017.
Svet u šeširu

DA LI POSTOJI ZDRAVO I UKUSNO?


Ova namirnica se može proizvoditi od svih vrsta mleka, punomasnog, niske masnoće ili mleka bez mlečne masti. Postoje dokazi da se neke vrste mlečnih kultura proizvode i koriste kao hrana već 4.500 godina.

decembar
22
2016.
Svet u šeširu

GASTRONOMIJA NA SNEGU


Tirol se sastoji od austrijskog i italijanskog dela, odnosno zapada Austrije i severa Italije.Tirol je regija koja nudi mnoštvo mogućnosti - možete istraživati slikovite planine i doline, skijati, uživati u tradiciji i kulturi, raznolikoj gastronomiji i štošta drugo.

decembar
07
2016.
Svet u šeširu

NOVOGODIŠNJI GLAMUR SVETSKIH METROPOLA


Novogodišnja pomama za neobičnim ili raskošno okićenim jelkama ne zahvata samo stanovništvo, već i vlade širom sveta, tako da se na trgovima velikih prestonica mogu videti razne vrste novogodišnjih jelki....

novembar
24
2016.
Svet u šeširu

ČAJ U 5 ALI UZ POSAO


Nedavno britansko istraživanje pokazalo je da sve manji broj zaposlenih uzima pauzu za čaj, te da bi ova čisto britanska tradicija mogla uskoro da nestane... Studija je otkrila da je polovina od 2.000 anketiranih radnika “bilo prezauzeto” da bi koristilo pauzu za čaj, dok je svaki četvrti rekao da im uprava zabranjuje tu vrstu relaksacije.

novembar
10
2016.
Svet u šeširu

TORTA ZA MILION DOLARA!


Ako ste ljubitelj slatkiša, da li ste se ikada zapitali koliko košta najskuplja poslastica na svetu? Nas je ova informacija zanimala, pa smo se bacili u istraživanja i u računicu. 

oktobar
26
2016.
Svet u šeširu

KAKO KORISTITI KINESKE ŠTAPIĆE?


Pre nego što naučite kako koristiti kineske štapiće, vratimo se malo u istoriju. Veruje se da su se štapići prvi put za ovu namenu koristili još pre 5000 godina u Kini.

oktobar
11
2016.
Svet u šeširu

KO SU NAJVEĆE SVETSKE KAFOPIJE?


Da li možete da pogodite u kojoj zemlji se popije najviše kafe po stanovniku? Ako ste pomislili na Italiju, Tursku, SAD ili Bosnu, niste pogodili...

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Ljiljana Radovanović
Laćarak
 
Nataša Jakšić
Novi Sad

GOMEX Facebook

 

Ključne reči