mart
22
2017.
Svet u šeširu

FUDBAL IPAK SPORT BROJ JEDAN!


Nije potrebno previše ni analizirati “legendu” - fudbal je apsolutno najpopularniji sport na planeti i to nije novost. Ali, zanimljivo je pogledati koje su to zemlje u kojima fudbal nije najvažnija sporedna stvar, pa i više od toga.

mart
09
2017.
Svet u šeširu

A SAD MALO O REČNOJ RIBI!


Nepravedno u senci svojih morskih rođaka, rečne ribe tek u kontinentalnim krajevima dobijaju zasluženu kulinarsku pažnju. One koje nalazimo i u našim rekama, a glavni su “uslov” kulinarskog doživljaja za našim stolom su: som, šaran, štuka, smuđ, grgeč, amur, linjak, kečiga, deverika i druge.

februar
21
2017.
Svet u šeširu

ALPSKA KUHINJA - ALPSKA KOBASICA


Osim po valceru, plavom Dunavu i Mocart, Austrija je poznata i po ukusnoj kuhinji. Malo je zemalja na svetu koje imaju raznovrsnu kuhinju kao ova alpska zemlja.

februar
09
2017.
Svet u šeširu

MAČJI REKORDI ZA SAMOG GINISA


Lista mačaka koje su postavile neobične rekorde nije kratka. Mnoge su ušle u Ginisovu knjigu, o mnogima se još uvek priča, ali nesumnjivo je da su sve posebne.

januar
25
2017.
Svet u šeširu

CELA PLANETA MAŽE SIR!


Prema nekim izvorima, istorijat proizvodnje sirnih namaza seže do 1754. godine kada su u pitanju krem sirevi u Engleskoj, 1850. u Francuskoj ili 1872. godine koja se smatra početkom proizvodnje ove vrste sireva u Americi.

januar
11
2017.
Svet u šeširu

DA LI POSTOJI ZDRAVO I UKUSNO?


Ova namirnica se može proizvoditi od svih vrsta mleka, punomasnog, niske masnoće ili mleka bez mlečne masti. Postoje dokazi da se neke vrste mlečnih kultura proizvode i koriste kao hrana već 4.500 godina.

decembar
22
2016.
Svet u šeširu

GASTRONOMIJA NA SNEGU


Tirol se sastoji od austrijskog i italijanskog dela, odnosno zapada Austrije i severa Italije.Tirol je regija koja nudi mnoštvo mogućnosti - možete istraživati slikovite planine i doline, skijati, uživati u tradiciji i kulturi, raznolikoj gastronomiji i štošta drugo.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Danijela Jovanović, Lazarevac

Aleksandra Kovačević, Omoljica

GOMEX Facebook

 

Ključne reči