jun
14
2017.
Svet u šeširu

KAD POŽELIM SAMO DA UŽIVAM!


Šik je. U modi je. Ima stila. Zvuči seksipilnije od turske ili filter-kafe. Reč je, naravno, o kapućinu... Može li se kapućino definisati?

maj
17
2017.
Svet u šeširu

KAD ŽELIMO VIRŠLU U KIFLI?


Hot dog je stigao i u svemir! Davne 1969. godine u letelici Apolo 11 Nil Amstrong je jeo ove sendviče na Mesecu, te su ovi slani zalogaji i prva hrana koja je dospela u kosmos.

maj
03
2017.
Svet u šeširu

STRES


Istraživanja pokazuju da je učestalost hroničnih, malignih, kardiovaskularnih, plućnih, bolesti bubrega... sve veća i da svake godine raste broj obolelih. Naučnici još nisu sigurni šta je glavni uzrok tome, ali se kao razlozi navode stres, genetika, nemarnost prema prirodi koja rezultira lošim eko-okruženjem itd.

april
19
2017.
Svet u šeširu

UKUS GRČKE UKUS SIRA!


Priroda je bila darežljiva prema Grčkoj. Mnogi ukusni grčki specijaliteti vode poreklo iz antičke Grčke, a kod nekih se, zbog istorijskih okolnosti, osećaju i orijentalni uticaji.

april
05
2017.
Svet u šeširu

SPECIJALITETI SA LAŽNIM POREKLOM!


Dok mnogi znaju da Italijani zapravo nisu ti koji su otkrili picu, kao i da je prvi hamburger napravljen u Nemačkoj, postoje neke vrste namirnica koje vas “lažu” sve ovo vreme...

mart
22
2017.
Svet u šeširu

FUDBAL IPAK SPORT BROJ JEDAN!


Nije potrebno previše ni analizirati “legendu” - fudbal je apsolutno najpopularniji sport na planeti i to nije novost. Ali, zanimljivo je pogledati koje su to zemlje u kojima fudbal nije najvažnija sporedna stvar, pa i više od toga.

mart
09
2017.
Svet u šeširu

A SAD MALO O REČNOJ RIBI!


Nepravedno u senci svojih morskih rođaka, rečne ribe tek u kontinentalnim krajevima dobijaju zasluženu kulinarsku pažnju. One koje nalazimo i u našim rekama, a glavni su “uslov” kulinarskog doživljaja za našim stolom su: som, šaran, štuka, smuđ, grgeč, amur, linjak, kečiga, deverika i druge.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Vera Milosavljević, Beograd

Đurđina Mik, Crepaja

GOMEX Facebook

 

Ključne reči