Vaš savetnik - stil života

septembar
21
2017.
Vaš savetnik - stil života

Probiotici i njihov značaj za zdravlje


Ljudsko telo je dom velikom broju takozvanih “dobrih“ i “loših bakterija“ i kada smo zdravi “dobre“ bakterije su daleko brojnije od “loših“. Probiotici predstavljaju “dobre” odnosno korisne bakterije koje se nalaze u crevnoj flori. 

septembar
07
2017.
Vaš savetnik - stil života

Rehidracija putem tečnosti i hrane


Voda je esencijalna za život i održavanje optimalnog nivoa hidriranosti što je važno za funkcionalnost ljudskog organizma. U ovom članku ćemo govoriti o glavnim izvorima vode u ljudskoj ishrani i o njihovim prednostima i manama.

avgust
23
2017.
Vaš savetnik - stil života

Polazak u školu, uživanje ili stres?


Početak septembra je nekako obeležen polaskom u školu. Odjednom gradski prevoz, ulice, pekare i trafike ožive uz veselu dečju graju, a odraslima kao po pravilu pripadne muka od silne organizacije, nabavke, opremanja i rešavanja nedoumica. 

avgust
10
2017.
Vaš savetnik - stil života

Hidriranje


Voda je esencijalna za život i održavanje optimalnog nivoa vode u organizmu koji nazivamo hidracija (euhidracija) i veoma je važno za čoveka i njegovu funkcionalnost. Voda čini najveći deo naše telesne težine, u proseku 60%.

jul
26
2017.
Vaš savetnik - stil života

Cink mineral imunog sistema i metabolizma proteina


Cink je mikroelement čiji je adekvatan unos neophodan za funkciju imunog sistema i zdravlje uopšte. Ima važnu ulogu u mnogim biohemijskim mehanizmima i fiziološkim procesima ljudskog organizma.

jul
11
2017.
Vaš savetnik - stil života

Vitamin D, vitamin sunca i hormon zdravlja


Vitamin D je vitamin rastvorljiv u masti koji je karakterističan po tome što ga unosimo ishranom ali ga i ljudsko telo proizvodi kada je koža izložena sunčevoj svetlosti. Upravo zato mnogi stručnjaci ovaj vitamin smatraju i hormonom.

jun
23
2017.
Vaš savetnik - stil života

Kalijum mineral sporta, krvnog pritiska i izvor mladosti za vaše ćelije


Disbalans kalijuma i natrijuma unutar ćelije je osnovni uzrok nastanka mnogih bolesti jer remeti funkciju natrijum-kalijum „pumpe“ odnosno mehanizam izbacivanja natrijuma iz ćelije i unošenja kalijuma u ćeliju na kom se zasniva električna aktivnost i potencijal svake naše ćelije. 

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Aleksandra Vasić, Šabac

Gabriela Dombai, Bačka Topola

GOMEX Facebook

 

Ključne reči