Avgust
10
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Da li vaša profesija utiče i na partnera?


“Smatram da je to profesija koja nikako nije za porodičnog čoveka, da nosi dosta loših stvari sa sobom.” - reči su jedne mlade žene koja je svom mužu postavila uslov da će se razvesti ukoliko ne promeni zanimanje.

Juli
11
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Odmor nije privilegija već potreba


Kako naći meru sebi svojstvenog i prijemčivog odmora? Hoćemo li se zaista odmoriti ako se rukovodimo pravilima, očekivanjima i namećemo ideju savršenog odmora najčešće po savetima i preporukama drugih? 

Juni
14
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Kad srce zaboli...


Doživljaj ljubavi je posledica emocionalnog vezivanja za drugu osobu i uvek je prijatno osećanje. Ljubav nikad ne boli, nikad nas ne može izneveriti, zavesti, razočarati… Ali, sve to mogu naša očekivanja u odnosu na sebe kada volimo, u odnosu na osobu koju volimo i koja nas voli.

Maj
17
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Preljuba, praštanje, izigrano poverenje...


Pitanje sa kojim se svako bar jednom u životu susreo je: “Da li bih mu/joj oprostila/a preljubu?” Kada se partneri suoče sa preljubom, jedna strana kaže “desilo se…”, a druga “prevario/la me je”. Da li je preljuba nešto što se nekome desi, ili je kao i za većinu aktivnosti potrebna namera, odluka?
April
20
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Da li nas roditeljstvo čini boljima?


Šta je u osnovi želje za stvaranjem novog života i brige o novorođenčetu? Da li je želja proizvod društvenih normi i očekivanja ili posledica bliskosti i emotivne vezanosti partnera i zajedničke želje i odluke da postanu roditelji? Postojanje želje za potomstvom je duboko u biću većine ljudi.

Mart
22
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Panični poremećaj


Sama pojava simptoma onoga što zovemo “panični poremećaj” znak je da osoba sklona zanemarivanju emotivnog života. Emocije su naši vodiči, znakovi pored puta. Emocija ne odustaje od svog zadatka, a to je da pokaže šta je to što nam je u trenutku važno. 

Februar
21
2017.
Vaš savetnik - saveti psihologa

Strah od ravnopravnosti


Revolucija “ravnopravnost među polovima” je odavno izvedena i danas bi trebalo da živimo u emancipovanom svetu. Od davnina nosimo etikete da je za ženu važno da je lepa, da brine o deci, a muškarac je taj koji je snažan i donosi odluke.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Jelena Maletin Lainšček, Vršac

Slađana Đurić, Zrenjanin

GOMEX Facebook

 

Ključne reči