mart
09
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Ne mogu da kakim


Neredovno pražnjenje debelog creva javlja se kod dece svih uzrasta, praćeno je bolnim izbacivanjem tvrde i voluminozne stolice i traje duže od 2 nedelje. Često se javlja i gubitak apetita, bol u stomaku, sveža krv na stolici i prljanje veša. 

februar
09
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Noćno mokrenje


Noćno mokrenje je čest problem u dečjem uzrastu ali je izlečiv. To je dovoljan razlog da na vreme potražite pomoć pedijatra. Po definiciji je to nesvesno i nevoljno ispuštanje mokraće noću kod zdrave dece posle navršenih 5 godina života.

januar
12
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Grip kod dece


Zima nam je donela i grip. Boravak u kolektivima (vrtići, škole, igraonice) i u neprovetrenim, zadimljenim prostorijama pogoduje širenju i razvoju viroza, pa i gripa kod dece. Bolest je slična običnoj prehladi, ali sa težim simptomima.

decembar
07
2016.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Njihov dan traje cele godine


Svake godine, 03. decembra obeležava se Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Ovo je dan kada se o njima priča, dok svih ostalih dana treba na njih da mislimo i da se trudimo da im olakšamo život koliko god je to moguće.

oktobar
11
2016.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Najčešći problem koji muči bebe


Ima više razloga zbog kojih odojče bljucka i povremeno povraća. Većina ih je bezazlena i tehničke prirode, ali treba imati na umu da je povraćanje često i prvi simptom bolesti, te treba uvek kada se povraćanje ponavlja, konsultovati pedijatra.

septembar
15
2016.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Namirnicama pojačajte imunitet kod vašeg deteta


Septembar je mesec koji simbolizuje početak nove školske godine i polazak dece u vrtić. Nakon opuštenog letnjeg perioda, sa septembrom dolaze i mnoge brige. Ove brige su opravdane jer je polazak deteta u vrtić usko povezan sa pojavom čestih infekcija.

avgust
03
2016.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Letovanje sa mališanima


Ako putujete automobilom beba obavezno mora bili u automobilskom sedištu, anatomski oblikovanom i prilagođenom detetovom uzrastu, a svakako mora biti vezana siguronosnim pojasevima. Nije na odmet poneti i malu putnu apoteku.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Danijela Jovanović, Lazarevac

Aleksandra Kovačević, Omoljica

GOMEX Facebook

 

Ključne reči