januar
12
2017.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Grip kod dece


Zima nam je donela i grip. Boravak u kolektivima (vrtići, škole, igraonice) i u neprovetrenim, zadimljenim prostorijama pogoduje širenju i razvoju viroza, pa i gripa kod dece. Bolest je slična običnoj prehladi, ali sa težim simptomima.

decembar
07
2016.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Njihov dan traje cele godine


Svake godine, 03. decembra obeležava se Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Ovo je dan kada se o njima priča, dok svih ostalih dana treba na njih da mislimo i da se trudimo da im olakšamo život koliko god je to moguće.

oktobar
11
2016.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Najčešći problem koji muči bebe


Ima više razloga zbog kojih odojče bljucka i povremeno povraća. Većina ih je bezazlena i tehničke prirode, ali treba imati na umu da je povraćanje često i prvi simptom bolesti, te treba uvek kada se povraćanje ponavlja, konsultovati pedijatra.

septembar
15
2016.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Namirnicama pojačajte imunitet kod vašeg deteta


Septembar je mesec koji simbolizuje početak nove školske godine i polazak dece u vrtić. Nakon opuštenog letnjeg perioda, sa septembrom dolaze i mnoge brige. Ove brige su opravdane jer je polazak deteta u vrtić usko povezan sa pojavom čestih infekcija.

avgust
03
2016.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Letovanje sa mališanima


Ako putujete automobilom beba obavezno mora bili u automobilskom sedištu, anatomski oblikovanom i prilagođenom detetovom uzrastu, a svakako mora biti vezana siguronosnim pojasevima. Nije na odmet poneti i malu putnu apoteku.

jul
06
2016.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Pojačana higijena!


Najbolji način sprečavanja infekcije među decom je dobra higijena, u prvom redu ruku. Neophodno je često i temeljno pranje ruku mlakom vodom i sapunom, naročito pre jela, nakon boravka u parku, igraonici i naročito nakon upotrebe toaleta.

jun
09
2016.
Vaš savetnik - saveti pedijatra

Koprivnjača (URTICARIA)


Smatra se da oko 20% dece u pubertetu bar jednom dobije koprivnjaču, koja ne traje duže od 7 dana i ne ostavlja nikakve posledice. Kod male dece i dece predškolskog uzrasta se najčešće javlja u sklopu respiratornih infekcija virusne i bakterijske prirode.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Ljiljana Radovanović
Laćarak
 
Nataša Jakšić
Novi Sad

GOMEX Facebook

 

Ključne reči