Pogačice sa kajmakom

autor  Gomex
četvrtak, decembar 22 2016.

Potrebni sastojci:

 

 

- 250 g kajmaka
- 4 jajeta
- 1 kašika masti
- 20 g kvasca
- 500 ml mleka
- brašno
 
 
Način pripreme:
 
 
Četvrt kilograma kajmaka staviti u jednu dublju posudu.
Dodati 3 cela jajeta, veliku kašiku masti, 20 grama razdobljemog kvasca i pola litre mleka.
Sve to dobro izmešati i u jaja dodati brašna toliko da se umesi testo, a da ne bude ni mekano ni tvrdo.
Razvući koru oklagijom, kalupom vaditi pogačice, stavljati ih na pleh i premazati razmućenim žumancetom.
Ostaviti ih da stoje pola sata, pa ih tek onda peći.
 

Podeli

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Jadranka Svilokos, Zrenjanin

Marija Spasojević, Novi Sad

GOMEX Facebook

 

Ključne reči