Posni rižoto sa šampinjonima u crnom vinu

autor  Gomex
sreda, decembar 07 2016.
Potrebni sastojci:
 
 
- 500 gr šampinjona
- 2 šoljice za kafu pirinča
- 2 kašike ulja
- 3 dl crnog vina
- 1 glavica crnog luka
- 3 šargarepe
- mešavina začina
- biber, origano, po želji beli luk
- 2 šoljice vode
 
 
Način pripreme:
 
 
Propržiti na ulju crni luk, sitno naseckanu šargarepu i iseckane šampinjone. Mešati i pržiti 10-15 min. Dodati pirinač i začine i mešati uz polako dolivanje vode.
Kada pirinač bude napola ukuvan doliti 3 dl crnog vina i pustiti još 10 minuta da se krčka. Rižoto je gotov kada pirinač nije tvrd, ali nije ni potpuno raskuvan.
 

Podeli

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Jadranka Svilokos, Zrenjanin

Marija Spasojević, Novi Sad

GOMEX Facebook

 

Ključne reči