Svinjske šnicle sa pivom i đumbirom

autor  Gomex
četvrtak, novembar 24 2016.

Potrebni sastojci:

 

- 500 gr svinjskih šnicli

- 1 režanj dimnjene slanine
- 1 veći komad đumbira (veličine 2 palca na ruci)
- 2,5 dl piva
- 1 sveža ljuta paprika
- so i biber po ukusu
 
 
 
Način pripreme:
 
Šnicle istanjiti čekićem za meso. U tiganj staviti iseckanu slaninu i kada pusti masnoću zapecite šnicle sa obe strane.
Kada meso porumeni, posoliti i pobiberiti, zatim dodati očišćen iseckan đumbir, seckanu papriku i sve zaliti pivom.
Poklopiti i krčkati na nižoj temperaturi dok se meso ne skuva. Kao prilog, u rerni pečen slatki batat ili običan krompir.
 

Podeli

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Jadranka Svilokos, Zrenjanin

Marija Spasojević, Novi Sad

GOMEX Facebook

 

Ključne reči