Brza aromatična štrudla

autor  Gomex
četvrtak, novembar 10 2016.

Potrebni sastojci:

 

 

- 300 gr belog brašna
- 2-3 dl mlake vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 3 kesice belog luka u prahu
- 1 suvi kvasac 
- 100 gr masti
- 1 kisela pavlaka
- 1 žumance za premazivanje i još malo soli
 
 
Način pripreme:
 
 
Pomešati brašno, so, šećer i kvasac sa mlakom vodom, pa ostaviti da nadolazi pola sata.
Od 2 kesice belog luka i pavlake napravite homogenu smesu.
Kad testo nadođe, smesiti ga i podeliti na dve jufke, koje treba ostaviti deset minuta, pa ih rastanjiti u vidu pravogaonika.
Svaki pravougaonik pomazati sa polovinom smese od masti, luka  i pavlake, pa urolati kao štrudlu.
Staviti ih na pek papir u plehu za pečenje.
Odozgo premazati žumancetom i posuti preostalim belim lukom i zrncima soli.
Peći na 200 stepeni oko pola sata a onda deset minuta na 250 stepeni.
 

Podeli

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Vera Milosavljević, Beograd

Đurđina Mik, Crepaja

GOMEX Facebook

 

Ključne reči