jun
14
2017.
Podrum

VODA - POKRETAČ ČITAVE PRIRODE


Voda je, po rečima Leonarda da Vinčija, “sila pokretač cele prirode”. Tako je i u ljudskom organizmu, gde je voda najzastupljenija supstanca i predstavlja medijum u skoro svim vitalnim funkcijama.

maj
03
2017.
Podrum

SA UKUSOM POBEDE!


Opšti trendovi u svetu nalažu čovekov osvrt ka tradiciji i vraćanje prirodi. Kvas je jedan od očitih primera ovog trenda.

april
05
2017.
Podrum

NEOPHODNI MINERALI I TO SA MEHURIĆIMA!


Mineralna voda je verovatno najzdravije piće koje nam je dostupno. Ona uključuje supstance koje su neophodne našem organizmu i mogu pomoći u postizanju optimalnog zdravlja.

mart
09
2017.
Podrum

RUMENA KAO BRESKVICA


Poreklom iz Kine, breskva je sa oko 2.500 sorti, jedna od najrasprostranjenijih vrsta voća, a pretpostavlja se da ju je u Evropu doneo Marko Polo. Kinezi visoko vrednuju hranljive osobine breskve i smatraju je simbolom dugovečnosti.

januar
25
2017.
Podrum

ENERGIJA IZ LIMENKE


Počeci upotrebe energetskih pića vezuju se za Daleki istok, gde su se šezdesetih godina prošlog veka ona prodavala u smeđim staklenim flašicama, u kojima su se inače prodavali i medicinski preparati.

januar
11
2017.
Podrum

GREJE RUKE, AL' GREJE I DUŠU


Kuvanje vina se pripisuje još Hipokratu, po kome je takvo vino i nazvano “hipokris”. Ovakvo vino je smatrano za izrazito zdrav napitak, posebno zato što u prošlosti voda baš nije ispunjavala najviše sanitarne standarde.

decembar
22
2016.
Podrum

PENUŠAVA ZDRAVICA!


Šampanjac je izmislio slepi fratar Dom Perinjon u 17 veku, u francuskoj oblasti Šampanja, i njegovo ime je zaštićeno još od 1891. godine, tako da se samo penušava vina iz ovog vinogorja mogu nazvati tim imenom. Sve ono što većina nas naziva šampanjcem zapravo su samo penušava vina. 

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Vera Milosavljević, Beograd

Đurđina Mik, Crepaja

GOMEX Facebook

 

Ključne reči