Domaća trpeza

mart
22
2017.
Domaća trpeza

OPOJNI SVET ZAČINA


Kulinarstvo ne može da se zamisli bez začina. Osim izvanredne arome, oni poboljšavaju ukus hrane, i to bez dodavanja masti, soli, šećera i kalorija.

mart
09
2017.
Domaća trpeza

KADA PLJESKA ZAMIRIŠE...


Pljeskavice spadaju u nacionalno, univerzalno privlačno jelo, i nema onoga ko ih ne voli. Pljeskavica je posebna, srpska varijantu burgera koji se služi u lepinji ili somunu, najčešće sa tucanom paprikom, lukom, kajmakom ili kupusom.

februar
21
2017.
Domaća trpeza

NAJSLAĐI JE KAD SE MAŽE!


Možda i nisu neizbežni sastojak na svakodnevnoj trpezi, ali mlečni i sirni namazi svakako su vrlo praktični za pripremu „obroka na brzinu”, odnosno raznih vrsta sendviča.

februar
09
2017.
Domaća trpeza

ČAK I PITA MOŽE DA SE KLASIFIKUJE


Pita je onaj tajni sastojak koji iznesemo na trpezu svaki put kada sestra od tetke dovede muža Francuza u posetu Srbiji i zbog čijeg ukusa on još dugo prepričava odmor svojim prijateljima...

januar
25
2017.
Domaća trpeza

ODMRZNI GA TEK KAD GOSTI STIGNU


U situacijama kada ste u nekoj žurbi ili vam se jednostavno ne kuva, valja imati određene namirnice u zamrzivaču, kako bi obrok bio gotov za svega nekoliko minuta. Koje su to namirnice?

januar
11
2017.
Domaća trpeza

KAD ZAMIRIŠE NA DIMLJENO!


Drvo za dobijanje dima treba da bude neobrađeno, suvo i zdravo. Najbolji su bukva, jasen, hrast, jova, grab i druga tvrda drva.

decembar
21
2016.
Domaća trpeza

NEMA PRAZNIKA BEZ MIRISA SARME!


Najvatreniji obožavatelji sarme kažu da mogu da je jedu više od deset dana za svaki obrok. Kaže se i da što duže stoji i što se više podgreva postaje sve bolja.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Danijela Jovanović, Lazarevac

Aleksandra Kovačević, Omoljica

GOMEX Facebook

 

Ključne reči