Domaća trpeza

januar
11
2017.
Domaća trpeza

KAD ZAMIRIŠE NA DIMLJENO!


Drvo za dobijanje dima treba da bude neobrađeno, suvo i zdravo. Najbolji su bukva, jasen, hrast, jova, grab i druga tvrda drva.

decembar
21
2016.
Domaća trpeza

NEMA PRAZNIKA BEZ MIRISA SARME!


Najvatreniji obožavatelji sarme kažu da mogu da je jedu više od deset dana za svaki obrok. Kaže se i da što duže stoji i što se više podgreva postaje sve bolja.

decembar
07
2016.
Domaća trpeza

MIRIS ČAJNE, MIRIS PRAZNIČNE TRPEZE


Priznaćemo vam nešto... Kad god dođemo na odeljenje mesare i mesnih delikatesa, uvek, ali uvek prvo naručujemo čajnu kobasicu. Zašto baš čajna kobasica? Pa zato jer je fina.

novembar
23
2016.
Domaća trpeza

KOBAJA SA RENOM, PA NEMA BOLJE KOMBINACIJE


Ren je izuzetna biljka koja čisti ceo organizam, ubrzava metabolizam i trebalo bi da bude češće u ishrani naročito u zimskim mesecima. 

novembar
10
2016.
Domaća trpeza

NAJBITNIJI ZAČIN ZA KOBASICU JE MESO!


Zapečeni pasulj, kobasica, pire krompir i makaroni sa sirom hrana su koja pruža najbolju utehu, tvrde istraživači. Istraživači su ispitali ne samo sastojke raznih vrsta hrane, već i reakcije potrošača na miris, ukus i boju jela.

oktobar
26
2016.
Domaća trpeza

ŠTA DA RADIM KADA VOLIM LJUTO?


Osnovne odlike naše domaće kuhinje su kvalitet namirnica, sveže i sočno meso, jaki ukusi i mirisi povrća i voća koji nisu pokriveni začinima i sosevima. Na ukus se intezivno utiče i belim lukom, suvim šljivama, orasima i medom.

oktobar
11
2016.
Domaća trpeza

ŠARENI DELIKATES


Iako imenom ne nagoveštava ništa fino, švargla je u stvari jedna od najkvalitetnijih kobasica. Jer, sprema se isključivo od glave, kolenica, srca i papaka tek da se sve bolje stegne. Dakle, gotovo od čistog mesa. 

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Ljiljana Radovanović
Laćarak
 
Nataša Jakšić
Novi Sad

GOMEX Facebook

 

Ključne reči