Domaća trpeza

Avgust
09
2017.
Domaća trpeza

SPECIJALITET KOME NIKO NA SVETU NIJE ODOLEO!


Pašteta se tradicionalno servirala topla na hlebu (pecivu) ili oblikovana u posudi. Zanimljivo je da hleb (pecivo) nije bio namenjen za jelo, već da drži “njeno visočanstvo” - paštetu. 

Juli
26
2017.
Domaća trpeza

REGIONALNA GASTRONOMSKA TURISTIČKA PONUDA!


Moderan pristup razvoja turističke ponude nekog regiona podrazumeva isticanje i brendiranje određenog karakterističnog detalja, geografije, arhitekture ili običaja... Ono po čemu nas ljudi u svetu prepoznaju je iznad svega gastronomija. 

Juli
11
2017.
Domaća trpeza

IMA LI PEČENJA BEZ KAREA?


Za kvalitet pečenja nisu bitni samo recept i umešnost domaćice već i poznavanje vrste mesa koje se priprema.

Juni
23
2017.
Domaća trpeza

UKUS I KVALITET STARIH VREMENA!


Običan Jugosloven ustajao je u šest sati ujutro. Prao je zube domaćom pastom, koristio “pitralon” losion, “brion“ kozmetiku, vozio “fiću” i čitao “Start” magazin. „Gavrilović“ paštete bile su statusni simbol, a “leviske” privilegija odabranih.

Juni
14
2017.
Domaća trpeza

SVE DOBRE STRANE KISELOMLEČNIH PROIZVODA


Kiselo mleko se smatra jednom od najpopularnijih zdravih namirnica. Hladno, kremasto, začinjeno desetinama aroma, prilagođenih raznim ukusima, u dijetama je zdrava i odlična zamena za sladolede i pudinge bogate kalorijama. 

Maj
30
2017.
Domaća trpeza

KAKAV JE TAJ SREMSKI SIR?


Sir i kajmak od davnina spadaju u red najvrednijih namirnica, pa je logično što su toliko česti i popularni u srpskoj ishrani. Postoje brojne podele i klasifikacije sireva, ne samo u užbenicima.

Maj
17
2017.
Domaća trpeza

CARSKA KRUNA SVAKOG ROŠTILJA


Ako uživate u pripremanju mesa sa roštilja i imate ambicije da se vašim specijalitetima svi dive, nekoliko saveta za pripremu grilovanih kobasica će vam sigurno biti od koristi...

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Jelena Maletin Lainšček, Vršac

Slađana Đurić, Zrenjanin

GOMEX Facebook

 

Ključne reči