Domaća trpeza

maj
17
2017.
Domaća trpeza

CARSKA KRUNA SVAKOG ROŠTILJA


Ako uživate u pripremanju mesa sa roštilja i imate ambicije da se vašim specijalitetima svi dive, nekoliko saveta za pripremu grilovanih kobasica će vam sigurno biti od koristi...

maj
03
2017.
Domaća trpeza

DOMAĆE KROFNE IZ BAKINE VANGLE


Krofne su dugo na našem tržištu predstavljale najlepšu asocijaciju na domaću kuhinju. Oduvek su se služile samo dok su vruće, hrskave, a nadevale su se isključivo domaćim pekmezima i bilo ih je redovno na kućnim menijima.

april
19
2017.
Domaća trpeza

NANIZANI KAO NISKA BISERA!


Kako se peče roštilj, objasnićemo na primeru ražnjića, omiljenog jela naših dvorišta, izleta, letovanja i vikenda. Samo su dva faktora o kojima treba voditi računa: vatra i meso...

april
05
2017.
Domaća trpeza

KAD POŽELIŠ DA SE ZASLADIŠ


U šali čvarke često zovu - svinjski čips, slane bombone... Čvarci su naše najbolje grickalice, savršeno pašu uz pivo i vino, a u kombinaciji sa crvenim ili belim lukom su prosto nezamenjivi.

mart
22
2017.
Domaća trpeza

OPOJNI SVET ZAČINA


Kulinarstvo ne može da se zamisli bez začina. Osim izvanredne arome, oni poboljšavaju ukus hrane, i to bez dodavanja masti, soli, šećera i kalorija.

mart
09
2017.
Domaća trpeza

KADA PLJESKA ZAMIRIŠE...


Pljeskavice spadaju u nacionalno, univerzalno privlačno jelo, i nema onoga ko ih ne voli. Pljeskavica je posebna, srpska varijantu burgera koji se služi u lepinji ili somunu, najčešće sa tucanom paprikom, lukom, kajmakom ili kupusom.

februar
21
2017.
Domaća trpeza

NAJSLAĐI JE KAD SE MAŽE!


Možda i nisu neizbežni sastojak na svakodnevnoj trpezi, ali mlečni i sirni namazi svakako su vrlo praktični za pripremu „obroka na brzinu”, odnosno raznih vrsta sendviča.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Nada Dojčinović, Ratkovo

Dijana Višnjei, Zrenjanin

GOMEX Facebook

 

Ključne reči