jun
14
2017.
Domaća trpeza

SVE DOBRE STRANE KISELOMLEČNIH PROIZVODA


Kiselo mleko se smatra jednom od najpopularnijih zdravih namirnica. Hladno, kremasto, začinjeno desetinama aroma, prilagođenih raznim ukusima, u dijetama je zdrava i odlična zamena za sladolede i pudinge bogate kalorijama. 

maj
30
2017.
Domaća trpeza

KAKAV JE TAJ SREMSKI SIR?


Sir i kajmak od davnina spadaju u red najvrednijih namirnica, pa je logično što su toliko česti i popularni u srpskoj ishrani. Postoje brojne podele i klasifikacije sireva, ne samo u užbenicima.

maj
17
2017.
Domaća trpeza

CARSKA KRUNA SVAKOG ROŠTILJA


Ako uživate u pripremanju mesa sa roštilja i imate ambicije da se vašim specijalitetima svi dive, nekoliko saveta za pripremu grilovanih kobasica će vam sigurno biti od koristi...

maj
03
2017.
Domaća trpeza

DOMAĆE KROFNE IZ BAKINE VANGLE


Krofne su dugo na našem tržištu predstavljale najlepšu asocijaciju na domaću kuhinju. Oduvek su se služile samo dok su vruće, hrskave, a nadevale su se isključivo domaćim pekmezima i bilo ih je redovno na kućnim menijima.

april
19
2017.
Domaća trpeza

NANIZANI KAO NISKA BISERA!


Kako se peče roštilj, objasnićemo na primeru ražnjića, omiljenog jela naših dvorišta, izleta, letovanja i vikenda. Samo su dva faktora o kojima treba voditi računa: vatra i meso...

april
05
2017.
Domaća trpeza

KAD POŽELIŠ DA SE ZASLADIŠ


U šali čvarke često zovu - svinjski čips, slane bombone... Čvarci su naše najbolje grickalice, savršeno pašu uz pivo i vino, a u kombinaciji sa crvenim ili belim lukom su prosto nezamenjivi.

mart
09
2017.
Domaća trpeza

KADA PLJESKA ZAMIRIŠE...


Pljeskavice spadaju u nacionalno, univerzalno privlačno jelo, i nema onoga ko ih ne voli. Pljeskavica je posebna, srpska varijantu burgera koji se služi u lepinji ili somunu, najčešće sa tucanom paprikom, lukom, kajmakom ili kupusom.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Vera Milosavljević, Beograd

Đurđina Mik, Crepaja

GOMEX Facebook

 

Ključne reči