Bombonjera

mart
22
2017.
Bombonjera

KADA SPOJIŠ BISKVIT SA MIRISOM MEDITERANA!


Reč “biskvit” potiče iz latinskog jezika od reči “bis cotus” što znači dvaput pečen. Ideja pravljenja biskvita potiče još od Rimljana. Ipak, poznato je da su pripremani još u Srednjem veku.

mart
09
2017.
Bombonjera

NEODOLJIVI UKUSNI A OKRUGLI I HRSKAVI!


Gotovo u svakom domaćinstvu se dešava da stari hleb završi ili na simsu kao hrana za golubove, ili ubuđan, u korpi za otpatke. A može se iskoristiti na toliko načina! 

februar
21
2017.
Bombonjera

KAKO SU NASTALI ČOKOLADNI KEKSIĆI?


Čokoladni keksići, nezaboravni slatkiš iz detinjstva, nastao je u Americi. Tradicionalni recept kombinuje testo od maslaca i smeđeg i belog šećera sa polu-slatkom čokoladom. 

januar
25
2017.
Bombonjera

(NE)ZABORAVLJENI BRENDOVI BIVŠE JUGOSLAVIJE


Jugoslavija je svojevremeno obilovala prepoznatljivim brendovima, koji su u periodu posle ratova postali - tuđi. Možda je jedan od najvećih brendova sam maršal Tito, ali ne treba zanemariti ni ostale “svakodnevene stvari” koje su koristili obični Jugosloveni. 

januar
11
2017.
Bombonjera

SLATKIŠ ZA SVAKI DAN


Istorija napolitanki počinje još u staroj Grčkoj, gde je pronađena prva presa za napolitanke. Masovna upotreba u Evropi datira još od 13. veka, kada su se prodavale na svim proslavama, vašarima, svetkovinama.

decembar
21
2016.
Bombonjera

ŠTA AKO SANJAM BOMBONE?


Snovi o bombonama su česti ukoliko volite da jedete slatkiše u realnom životu i ukoliko ste nedavno jeli neke ukusne bombone. Takođe, ako ste na dijeti i izbegavate bombone, moguće je da će se vaša želja za ovim slatkišima reflektovati u snu.

decembar
07
2016.
Bombonjera

FILMSKA OSTVARENJA INSPIRISANA ČOKOLADOM


Samo za odane ljubitelje sedme umetnosti i najpopularnijeg slatkiša na planeti pripremili smo listu filmskih ostvarenja koja će u vama povećati želju za čokoladom. Sledi lista filmova koje je baš čokolada učinila neodoljivim i uspešnim...

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Danijela Jovanović, Lazarevac

Aleksandra Kovačević, Omoljica

GOMEX Facebook

 

Ključne reči