Bombonjera

jun
14
2017.
Bombonjera

HAJDE DA PRAVIMO TORTU!


Svi ih volimo, razmenjujemo recepte, dodajemo nešto svoje, a ponekad se nasmejemo i njihovim čudnim nazivima… U pričama o tortama se pojavljuju plemići, žene-borci, zahvalne tašte, vešti šegrti, knezovi… ali i po neka rakija… 

maj
30
2017.
Bombonjera

ČIJA JE ČOKOLADA NAJLEPŠA?


Proces proizvodnje čokolade nije se menjao hiljadama godina. Međutim, sa industrijskom revolucijom dogodile su se mnoge promene. Pojavili su se mehanički mlinovi koji su istiskivali kakao puter, što je pomoglo da se napravi tvrda čokolada, sa daleko trajnijim rokom konzumacije nego do tada.

maj
17
2017.
Bombonjera

CRNO ZLATO CRNA ČOKOLADA!


Crna čokolada je saveznik dobrog zdravlja i dobre linije, izuzetno je zdrava i preporučuje se dnevna konzumacija od po dve do tri kockice. Naravno kada kažemo kockica ne mislimo na celu tablu.

maj
03
2017.
Bombonjera

OSVEŽENJE ZA CELU PORODICU!


Industrijski razvoj proizvodnje sladoleda u prahu počinje sredinom 19. veka, kada je i izmišljena mašina za pravljenje sladoleda.

april
19
2017.
Bombonjera

SLADOLED KAO GLOBALNI FENOMEN!


Znamo da je ukusan, da osvežava, da nema osobe koja ga ne voli, ali možete li da pretpostavite koji je najpopularniji ukus sladoleda? Ako ste rekli vanila, pogodili ste.

april
05
2017.
Bombonjera

KOLEKCIJA EMOTIVNE VREDNOSTI!


Obična zabava sakupljanja raznih predmeta prvo uglavnom prelazi u naviku, a zatim u strast. Kolekcionari vrlo ozbiljno shvataju svoj hobi, ali kako i ne bi kad su mnogi kolekcionarski predmeti od neprocenjive vrednosti...

mart
22
2017.
Bombonjera

KADA SPOJIŠ BISKVIT SA MIRISOM MEDITERANA!


Reč “biskvit” potiče iz latinskog jezika od reči “bis cotus” što znači dvaput pečen. Ideja pravljenja biskvita potiče još od Rimljana. Ipak, poznato je da su pripremani još u Srednjem veku.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Vera Milosavljević, Beograd

Đurđina Mik, Crepaja

GOMEX Facebook

 

Ključne reči