Bombonjera

Avgust
09
2017.
Bombonjera

OD UKUSA DO LIČNIH AFINITETA!


Američki naučnici sa Instituta za ukus i miris sproveli su neobično istraživanje u kome su pokazali da postoji veza između karakternih crta nekog pojedinca i njegovih omiljenih grickalica, kao i da se na osnovu omiljene “zanimacije za zube” može odabrati idealno zanimanje.

Juli
26
2017.
Bombonjera

PUNA USTA PUNOG ZRNA!


Zdravlje ulazi na usta i veoma često čujemo na svakom koraku da treba da vodimo zdrav život i da se zdravo hranimo. 

Juli
11
2017.
Bombonjera

ŠTA JE ZAPRAVO KEKS?


Keks je nešto što se već duže vreme smatra nezaobilaznim obrokom skoro svakog čoveka, a tu naravno podrazumevamo čokoladni keks, čajni keks i sve ostale koje možete naći u trgovinama. 

Juni
23
2017.
Bombonjera

NOVI UKUSI STARE ČOKOLADE!


Prve četiri zemlje „odgovorne“ za proizvodnju čokolade u celom svetu su Sjedinjene Američke Države, Nemačka, Švajcarska i Belgija. Prema statistikama sprovedenim 2015. godine, zapadna Evropa čini oko 35% od ukupne svetske proizvodnje čokolade. 

Juni
14
2017.
Bombonjera

HAJDE DA PRAVIMO TORTU!


Svi ih volimo, razmenjujemo recepte, dodajemo nešto svoje, a ponekad se nasmejemo i njihovim čudnim nazivima… U pričama o tortama se pojavljuju plemići, žene-borci, zahvalne tašte, vešti šegrti, knezovi… ali i po neka rakija… 

Maj
30
2017.
Bombonjera

ČIJA JE ČOKOLADA NAJLEPŠA?


Proces proizvodnje čokolade nije se menjao hiljadama godina. Međutim, sa industrijskom revolucijom dogodile su se mnoge promene. Pojavili su se mehanički mlinovi koji su istiskivali kakao puter, što je pomoglo da se napravi tvrda čokolada, sa daleko trajnijim rokom konzumacije nego do tada.

Maj
17
2017.
Bombonjera

CRNO ZLATO CRNA ČOKOLADA!


Crna čokolada je saveznik dobrog zdravlja i dobre linije, izuzetno je zdrava i preporučuje se dnevna konzumacija od po dve do tri kockice. Naravno kada kažemo kockica ne mislimo na celu tablu.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Jelena Maletin Lainšček, Vršac

Slađana Đurić, Zrenjanin

GOMEX Facebook

 

Ključne reči