mart
22
2017.
Bombonjera

KADA SPOJIŠ BISKVIT SA MIRISOM MEDITERANA!


Reč “biskvit” potiče iz latinskog jezika od reči “bis cotus” što znači dvaput pečen. Ideja pravljenja biskvita potiče još od Rimljana. Ipak, poznato je da su pripremani još u Srednjem veku.

januar
25
2017.
Bombonjera

(NE)ZABORAVLJENI BRENDOVI BIVŠE JUGOSLAVIJE


Jugoslavija je svojevremeno obilovala prepoznatljivim brendovima, koji su u periodu posle ratova postali - tuđi. Možda je jedan od najvećih brendova sam maršal Tito, ali ne treba zanemariti ni ostale “svakodnevene stvari” koje su koristili obični Jugosloveni. 

decembar
21
2016.
Bombonjera

ŠTA AKO SANJAM BOMBONE?


Snovi o bombonama su česti ukoliko volite da jedete slatkiše u realnom životu i ukoliko ste nedavno jeli neke ukusne bombone. Takođe, ako ste na dijeti i izbegavate bombone, moguće je da će se vaša želja za ovim slatkišima reflektovati u snu.

decembar
07
2016.
Bombonjera

FILMSKA OSTVARENJA INSPIRISANA ČOKOLADOM


Samo za odane ljubitelje sedme umetnosti i najpopularnijeg slatkiša na planeti pripremili smo listu filmskih ostvarenja koja će u vama povećati želju za čokoladom. Sledi lista filmova koje je baš čokolada učinila neodoljivim i uspešnim...

novembar
23
2016.
Bombonjera

DA LI SAM DANAS JOŠ MALO PORASLA?


Redovna provera i merenje visine deteta su od vitalnog značaja za njegov razvoj i moraju se obavljati sa velikom preciznošću kako bi taj značaj bio i iskorišćen. Visina je vrlo dobar pokazatelj dečijeg zdravlja, razvoja, ishrane kao i da li dete reaguje na određene terapije.

oktobar
26
2016.
Bombonjera

SLATKIŠ SA RUMOM UKUS DALEKIH MORA


U receptima za kolače mogu se naći brojne vrste alkoholnih pića. Najčešće je to rum ili razni likeri poput amareta, limonćele, maraskina i likera na bazi kafe. 

oktobar
11
2016.
Bombonjera

NEODOLJIVE ČOKOLADNE KOMBINACIJE


Svi vole čokoladu. Različite kulture i civilizacije pripisivale su joj magijska svojstva, koristile je u kultovima i religijskim ritualima, nazivale je hranom bogova. Čak je i njeno ime slično u većini svetskih jezika.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Danijela Jovanović, Lazarevac

Aleksandra Kovačević, Omoljica

GOMEX Facebook

 

Ključne reči