Ako niste znali

januar
11
2017.
Ako niste znali

NA KAFI SA PRIJATELJIMA


Savetuje se da dnevno treba popiti tri šoljice kafe, da ne treba preterivati, jer kafa ne treba da predstavlja teret, već u njoj treba da uživamo i da se uz nju opuštamo. Preporučuje se kafa posle ručka, jer ona poboljšava varenje, dok se konzumiranje u večernjim časovima ne preporučuje.

decembar
21
2016.
Ako niste znali

PRE SVEGA I POSLE SVEGA RUSKA SALATA


Domaćice “sa stažom” kažu da je u Srbiji “ruska salata” postala popularna 60-ih godina prošlog veka i od tada se ne skida sa menija svih slavlja redom... a ako ne jedete “rusku” za Novu godinu, to vam dođe kao neki loš znak da narednih godinu dana nećete imati sreće u životu.

decembar
07
2016.
Ako niste znali

KOBASICA KAO ZAČIN!


Kulinarstvo ne može da se zamisli bez začina. Osim izvanredne arome, oni poboljšavaju ukus hrane. Ali ne morate koristiti samo začin da poboljšate ukus nekog jela!

novembar
23
2016.
Ako niste znali

NAJBOLJE JE DOMAĆE


U staroj Jugoslaviji, za dan Republike (29. novembar) rođaci iz gradova su masovno dolazili u sela kod rodbine. Gradska gospoda, kako su ih seljani nazivali, u povratku u gradove nosili su prepune kofere kobasica, urki, džigernjača, čvaraka, i masti.

novembar
10
2016.
Ako niste znali

NAJKOMPLEKSNIJE JE INTEGRALNO!


Kako biste - posebno tokom zimskih meseci - sprečili dobijanje suvišnih kilograma, važno je da “prazne kalorije” svedete na minimum. 

oktobar
26
2016.
Ako niste znali

DA LI MOŽEŠ DA ZAMISLIŠ SVET BEZ SARDINE?


Svi smo veoma dobro obavešteni o postepenom nestajanju fosilnih goriva i ozonskog omotača, ali oni nisu jedine stvari koje postepeno nestaju iz naših života. Jedna od njih je i sardina. 

oktobar
11
2016.
Ako niste znali

BAVARSKA, A NAŠA!


Kobasice se najčešće spremaju na roštilju, ali prave tajne kobasica počećete da otkrivate tek kada budete počeli da ih spremate na više načina i da ih kombinujete uz mnoštvo različitih priloga.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Ljiljana Radovanović
Laćarak
 
Nataša Jakšić
Novi Sad

GOMEX Facebook

 

Ključne reči