Ako niste znali

maj
17
2017.
Ako niste znali

NEKOLIKO ISTINA O KAFI


Većina ljudi ne može da zamisli početak dana bez jutarnje kafe. Zavisno od afiniteta, pije se crna, espreso, filter, instant kafa... Svaka od njih uživaoca “podiže”, čineći ga budnim i ornim za dnevne obaveze.

maj
03
2017.
Ako niste znali

SIGURNOST NA DRUMU!


Sledi period sve češćih putovanja, pa nije na odmet proveriti u kakvom je stanju obavezna oprema koja već godinama boravi u prtljažniku.

april
19
2017.
Ako niste znali

EKSTRUDIRANJE, KAKO TO ZVUČI KOMPLIKOVANO!


Ponekad stručni timovi iz različitih oblasti nauke i industrije smisle ime za neki postupak ili proces iz svoje oblasti pa to zaživi i toliko se često pominje, a da nemamo pojma šta zapravo predstavlja. Jedna od tih strašnih reči je „ekstrudiranje”.

april
05
2017.
Ako niste znali

DA KOSITE TRAVU SA UŽIVANJEM!


Stara izreka kaže da ne treba gledati u tuđe dvorište, ali, istini za volju, svi mi to radimo. A pošto je najlepši ukras svake bašte odnegovan travnjak, vrlo je bitno da imate adekvatnu i pouzdanu kosilicu sa kojom ćete ga održavati. 

mart
22
2017.
Ako niste znali

KOLIKO POZNAJEMO G-ĐU PAŠTETU?


Pašteta, pate, pie, pastata…Prva asocijacija pri pomenu reči pašteta je svakako jetrena pašteta.

mart
09
2017.
Ako niste znali

DA SPREMANJE BUDE UŽIVANJE!


Sigurno ste se pitali kada je i kako nastao usisivač. Odgovor na ovu nedoumicu nije baš jednostavan. Pouzdane činjenice govore da se usisivači koriste tek malo više od jednog veka.

februar
21
2017.
Ako niste znali

ENERGIJA U SMEĐEM TONU


Među tolikim vrstama smeđeg šećera - koji odabrati? Sirovi ili obojen melasom? Koji je najprirodniji i najkvalitetniji? Koji ima najviše vitamina i minerala? Rapadura, muskovado, demerara, turbinado? Zbunjeni ste? Pa ko ne bi bio… 

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Nada Dojčinović, Ratkovo

Dijana Višnjei, Zrenjanin

GOMEX Facebook

 

Ključne reči