februar
21
2017.
Ako niste znali

ENERGIJA U SMEĐEM TONU


Među tolikim vrstama smeđeg šećera - koji odabrati? Sirovi ili obojen melasom? Koji je najprirodniji i najkvalitetniji? Koji ima najviše vitamina i minerala? Rapadura, muskovado, demerara, turbinado? Zbunjeni ste? Pa ko ne bi bio… 

februar
09
2017.
Ako niste znali

ZALOGAJ KOJI ODIŠE ČISTOM STRAŠĆU


Jagode bude u nama saznanje na skori dolazak leta, sunce, toplinu i lepotu. One su nešto malo, crveno, ljubavno, osvežavajuće, slatko, mirisno... One su ono što se topi u ustima.

januar
25
2017.
Ako niste znali

NEPRILIKE SA SUŠENJEM VEŠA U ZATVORENOM


Tokom najhladnijih meseci u godini, mnogi padaju u iskušenje da umesto na terasi, veš suše u sobi. Međutim, to može dovesti do brojnih zdravstvenih problema kod članova vaše porodice. 

januar
11
2017.
Ako niste znali

NA KAFI SA PRIJATELJIMA


Savetuje se da dnevno treba popiti tri šoljice kafe, da ne treba preterivati, jer kafa ne treba da predstavlja teret, već u njoj treba da uživamo i da se uz nju opuštamo. Preporučuje se kafa posle ručka, jer ona poboljšava varenje, dok se konzumiranje u večernjim časovima ne preporučuje.

decembar
21
2016.
Ako niste znali

PRE SVEGA I POSLE SVEGA RUSKA SALATA


Domaćice “sa stažom” kažu da je u Srbiji “ruska salata” postala popularna 60-ih godina prošlog veka i od tada se ne skida sa menija svih slavlja redom... a ako ne jedete “rusku” za Novu godinu, to vam dođe kao neki loš znak da narednih godinu dana nećete imati sreće u životu.

decembar
07
2016.
Ako niste znali

KOBASICA KAO ZAČIN!


Kulinarstvo ne može da se zamisli bez začina. Osim izvanredne arome, oni poboljšavaju ukus hrane. Ali ne morate koristiti samo začin da poboljšate ukus nekog jela!

novembar
23
2016.
Ako niste znali

NAJBOLJE JE DOMAĆE


U staroj Jugoslaviji, za dan Republike (29. novembar) rođaci iz gradova su masovno dolazili u sela kod rodbine. Gradska gospoda, kako su ih seljani nazivali, u povratku u gradove nosili su prepune kofere kobasica, urki, džigernjača, čvaraka, i masti.

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Danijela Jovanović, Lazarevac

Aleksandra Kovačević, Omoljica

GOMEX Facebook

 

Ključne reči