jun
14
2017.
Ako niste znali

U Novom Sadu ej, ... ostadoh kraj tebe!


Prva odbrana, biser barokne arhitekture, ali i riznica Habzburgovaca, te kazamat za neposlušnike... Sve je to bila Petrovaradinska tvrđava u svojoj trovekovnoj istoriji. Danas je kulturno-istorijski spomenik Novog Sada.

maj
30
2017.
Ako niste znali

IZLETNIČKA SLAST IZ KONZERVE!


Lepo vreme i početak pravog leta će verovatno većinu vas nagnati na razmišljanje o nekom opuštanju u prirodi ili, kako bi to nazvali u novom digitalnom žargonu, o nekom “resetovanju” ili “punjenju baterija”.

maj
17
2017.
Ako niste znali

NEKOLIKO ISTINA O KAFI


Većina ljudi ne može da zamisli početak dana bez jutarnje kafe. Zavisno od afiniteta, pije se crna, espreso, filter, instant kafa... Svaka od njih uživaoca “podiže”, čineći ga budnim i ornim za dnevne obaveze.

maj
03
2017.
Ako niste znali

SIGURNOST NA DRUMU!


Sledi period sve češćih putovanja, pa nije na odmet proveriti u kakvom je stanju obavezna oprema koja već godinama boravi u prtljažniku.

april
19
2017.
Ako niste znali

EKSTRUDIRANJE, KAKO TO ZVUČI KOMPLIKOVANO!


Ponekad stručni timovi iz različitih oblasti nauke i industrije smisle ime za neki postupak ili proces iz svoje oblasti pa to zaživi i toliko se često pominje, a da nemamo pojma šta zapravo predstavlja. Jedna od tih strašnih reči je „ekstrudiranje”.

april
05
2017.
Ako niste znali

DA KOSITE TRAVU SA UŽIVANJEM!


Stara izreka kaže da ne treba gledati u tuđe dvorište, ali, istini za volju, svi mi to radimo. A pošto je najlepši ukras svake bašte odnegovan travnjak, vrlo je bitno da imate adekvatnu i pouzdanu kosilicu sa kojom ćete ga održavati. 

februar
21
2017.
Ako niste znali

ENERGIJA U SMEĐEM TONU


Među tolikim vrstama smeđeg šećera - koji odabrati? Sirovi ili obojen melasom? Koji je najprirodniji i najkvalitetniji? Koji ima najviše vitamina i minerala? Rapadura, muskovado, demerara, turbinado? Zbunjeni ste? Pa ko ne bi bio… 

Aktuelno izdanje

Promo 1

Nagrađeni recepti

Vera Milosavljević, Beograd

Đurđina Mik, Crepaja

GOMEX Facebook

 

Ključne reči